Slumpad post: Lite sådär
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nya grytor

| 2008-10-18, 12:49

I tisdags var Joel och jag på IKEA och inhandlade nya grytor och kastruller. Ända sedan vi bytte till induktionshäll har de varit lätt räknade och vi har inte kommit oss för att uppgradera. Efter grundliga efterforskningar, inklusive mässbesök och diverse websidor och forum föll valet (ändå) på kastruller i 365+ serien från IKEA.

De fanns i rätt storlekar, är ganska höga och smala och finns både med teflon och inte på insidan. Från början tänkte vi köpa en traktörpanna för de mer utrymmeskrävande anrättningarna, men istället hittade vi en klockren stekgryta som dessutom hade tillräckligt liten botten för att passa vår häll. En wokpanna slank med också som får ersätta vår utslitna och allt mer rundbottnade dito.

En sak som förvånat mig är att måtten på kastruller och stekpannor alltid gäller diametern på ovansidan, men det som iallafall jag tycker är intressant är diametern på botten – något som de sällan ens kan svara på i affären.3 kommentarer to “Nya grytor”

 1. sandra says:

  Jag har oxå varit på ikea idag….dock i malmö…..handlade inte utan bara lämnade tillbaka en whiteboard tavla med tillhörade pennor som INTE gick att sudda….inte ens med lacknafta gick det bort 😈 ……

  Fin fina grytor ni köpte 😛

 2. Sue says:

  Vilken dålig whiteboardtavla… det är ju det som är själva grejen 🙄

 3. Fredrik says:

  IKEAs 365+ serie har länge varit en favorit, vi har ganska många delar av både grytor, kastruller och verktyg.
  Vår nya favorit vad gäller kastruller är dock OBH Nordicas nya Oden Steel-serie.

Kommentera