Slumpad post: Bilfix
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Digital-TV och visst strul

| 2008-11-17, 11:10

Sen vi äntligen fick igång Digital-TV med Dreamboxen har allt funkat perfekt ända tills för någon vecka sedan. Då försvann alla “betalkanaler”, t ex 3:an, 5:an etc… 😯

Eftersom inget ändrats på boxen blev jag lite konfunderad men började ändå konfigurera och pilla med olika programvaruversioner. Tillslut hade jag provat det mesta och iofs förbättrat inställningarna lite men fortfarande funkade inte vissa kanaler.

Jag felsökte genom att köra NewCS (kortservern läser programkortet) för hand via Telnet, så jag kunde se eventuella felmeddelanden. När jag bytte till en kanal som inte fungerade fick jag meddelandet

ECM -> dummy (NOT OK)

Kan nämnas att “dummy” är användarnamnet på kortklienten (MGcamd) och inte på mig, även fast det kändes så vid det här tillfället… Efter lite sökning i olika forum på nätet började jag misstänka att det berodde på att Com Hem skickat en uppdatering via kabelnätet men att Dreamboxen inte kunnat ta emot den. Lösningen skulle vara att sätta in kortet i en av Com Hem godkänd box så att kortet uppdateras varpå kanalerna skulle avkodas rätt igen.

Som tur är har jag en granne som nyligen uppgraderat till HD och därför hade en gammal box liggande som jag kunde låna. Efter att ha satt in kortet i den och väntat några minuter började kanalerna fungera igen, även i Dreamboxen. Nu är bara frågan om detta behöver upprepas nästa gång en “uppdatering” behövs – något som tydligen sker en gång per måndad…?3 kommentarer to “Digital-TV och visst strul”

  1. Sue says:

    Ja, jag kan ju villigt erkänna att jag inte är så delaktig i detta fixande – men jag kommer att uppskatta det enormt när det funkar :mrgreen:

  2. John says:

    Ja, nu funkar allt som det ska. Trots strulet är Dreamboxen en fantastisk liten apparat. Den är liten, tyst och snabb, man kan spela in på hårdddisken, schemalägga via internet, time-shifta och eftersom den kör linux finns det massor med program och hjälpmedel som går att installera – t ex XMLTV (EPG via internet). Det går också att strömma från boxen vilket innebär att man kan titta på TV i vilken nätverksansluten dator som helst (t o m vissa mobiler). Så lite strul kan jag ta…

Kommentera