Slumpad post: Trumvirvlarnas mästare?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

EPG mystik

| 2009-02-07, 23:14

Jag uppgraderade mjukvaran i vår digitalbox och då försvann MultiView, pluginet vi använt för att få flera dagars EPG (Elektronisk Program Guide). Det tråkiga med den inbyggda EPG:n (den som kommer från Com Hem) är att den bara visar pågående och nästa program… Om man vill spela in något senare på kvällen, eller kanske imorgon så har man då inte så mycket hjälp av den.

Jag googlade lite på detta problem och hittade massor med foruminlägg etc med folk som hade samma problem. Svaret var ofta att man måste ställa sig på en viss kanal för att en “full” EPG ska laddas ner. Denna kanal var olika för olika leverantörer och tillslut hittade information om Com Hem. Man skulle ställa sig på den polska (tror jag) kanalen Dnevnik 3.

Efter att ha zappat till Dnevnik 3 i några sekunder dök EPG för tre dagar framåt upp. Nu undrar jag bara hur många andra som har samma problem, och hur många av dessa som kommit på lösningen? Och varför fungerar det såhär – varför får man inte hela EPG:n på alla kanaler eller åtminstone på en svensk kanal? Och till sist, varför informerar inte Com Hem om detta – jag tycker det är ganska relevant information?

Jag är bra sugen på att ringa deras support och fråga hur man gör för att få full EPG bara för att se vad de svarar…2 kommentarer to “EPG mystik”

 1. Tåbbe says:

  Hej! Hittade du någon lösning på detta?
  Jag har dm600pvr (comhem) och får bara några timmar framåt på EPG när ja bläddrade ett par kanaler.
  Hittar inte heller Dnevnik 3 kanalen…

 2. John says:

  Hej Tåbbe, ja jag hittade faktiskt en lösning. Jag kom på att även TV1000 hade flera dagars EPG så nu har jag ställt in så att boxen byter kanal till TV1000 varje natt (och sen tillbaka till SVT 1, 5 minuter senare). Funkar kanon. Startar jag om boxen, byter jag bara kanal till TV1000 någon minut så är EPG:n full igen.

  Notera att man behöver inte abonnera på TV1000 för att det ska funka.

Kommentera