Slumpad post: Sittande president
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Blomlåda med spaljé

| 2009-05-26, 7:00

BlomlådaFör några år sen fick Sue en idé från en tidning om hur man kunde bygga en mobil blomlåda med spaljé. I den skulle sitta en murarbalja vilken snabbt inköptes, men sen kom vi inte längre.

Det finurliga med den är att man odlar klängväxter som växer upp på spaljén och eftersom den står på hjul kan man flytta omkring den och använda den som solskydd.

När vi gick i väntans tider kom bygget igång och det underlättades betydligt av kapsågen. När pjäsen snickrats ihop och lister hyvlats och kommit på plats oljades alltihop och sedan användes snöre för spaljén.

Förra helgen planterades fröer av Kejsarvinda och Petunia i den. Det kommer även bli en på framsidan, utan spaljé, där vi ska olda tomater.2 kommentarer to “Blomlåda med spaljé”

 1. Monica says:

  Hej
  Har länge tänkt bygga en sådan blomlåda till mina murarbaljor (har 6 st) men inte riktigt tagit tag i det. Vi bor på en plats där det blåser och skulle vilja ha just denna typen av vindskydd att flytta runt. Nu undrar jag om du kan tipsa mig om vart jag får tag i byggritningar på denna blomlåda. Hoppas ni sparat eran 😛

  Trädgårdshälsningar
  Monica

 2. John says:

  Hej Monica,

  Eftersom det är en artikel i en tidining känns det inte OK att lägga upp ritningen här, men som tur är kan man köpa ritningen på tidningens hemsida.

  http://gds.se/traedgarden/blomlador-pa-hjul-ger-lae

  Klicka på “Hämta artikeln”.

Kommentera