Slumpad post: Is och sol
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Akvarienytt

| 2009-06-12, 19:25

I akvariet har det inte hänt så mycket. Platysarna förökar sig inte lika mycket längre och några har tackat för kaffet också. Nu är det sju stycken ganska inavlade kvar. Tetrorna är nu tre till antalet och gör inte mycket väsen av sig. Botiorna har växt en del, men är dåliga på att äta sniglar 🙁 – alltså finns nu återigen en del sniglar i akvariet. Räkorna frodas och sprätter omkring och ömsar skal när man minst anar det.

Eftersom det blivit så inavlat bland våra platys har vi funderat på att köpa några nya så att genpoolen blandas upp lite, alternativt pausa beståndet lite (inaveln gör nog att de inte blir fler iallafall). Vi funderar också på att köpa någon ny, rolig och lite större varelse till akvariet. Någon som har några tips?4 kommentarer to “Akvarienytt”

 1. sandra says:

  Roligt med en akvarierapport 🙂 kan man inte ha en söt liten groda…eller de måste kunna komma upp på land oxå?

 2. John says:

  Jag tror det finns grodor som kan leva i ett vanligt akvarium (utan att kunna gå på land alltså), och det skulle verkligen vara coolt! Frågan är om de kan samexistera med övriga akvarieinvånare – ska defintivt kollas upp! 🙂

 3. Sue says:

  Har för mig en kollega har/hade en groda i ett sånt här akvarium.

 4. John says:

  Den afrikanska klogrodan skulle nog funka i vårt akvarium!

  http://www.zoonen.com/perzoonen/artikel.asp?oid=273327

Kommentera