Slumpad post: #16/100 Mer monopol
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dynlådan till kaffeved

| 2009-07-16, 14:45
Skottkärra med resterna av dynlådan...

Skottkärra med resterna av dynlådan...

I samband med att vi köpte kapsågen byggde jag en förvaringslåda till utemöblernas dynor. Det blev en ganska stor sak och jag målade den, efter lite funderande, med mörkbrun lasyr för att den skulle få samma färg som utemöblerna. Dock målade jag den inte invändigt – jag tänkte att där behöver den väl inte skyddas eftersom det ska vara torrt, och färg är dyrt (och jobbigt att applicera).

Några dagars häftiga skyfall gjorde dock att både insidan och dynorna blev sjöblöta och träet svällde och blev skevt. Ingen katastrof iofs, men det visade sig även att limmet som jag använt var vattenlösligt så till slut föll lådan nästan ihop av sig själv. Häromdagen tog jag kofoten och slutförde sönderfallet och körde upp hela rasket i skottkärra till grovsoprummet.

Nu funderar vi på nya, lite tunnare dynor till utemöblerna, som skulle vara lättare att förvara…Kommentera