Slumpad post: Saker som håller ihop vardagen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Släckt på toa

| 2010-12-24, 21:07

Härom dagen gick lysröret sönder på toan uppe. Det är väldigt opraktiskt när lampan inte fungerar på toa och jag kände lite “Arge Snickaren” vibbar varje gång jag försökte tända…

Susanne inhandlade ett nytt lysrör ett par dagar senare. Det är två lysrör i armaturen, men jag hade för mig att om ett går sönder lyser inte det andra heller. När jag satte i lysröret var själva fästet lite (väldigt) trögt och när jag vred fast det gick en av piggarna av, så det var bara att slänga lysröret. Mången osande ed yttrades, men till ingen nytta.

Dagen därpå åkte jag till Farsta och inhandlade för säkerhets skull två nya lysrör. Väl hemma lyckades jag vrida av piggen på det första men när jag satte i andra var jag extremt försiktig. Jag lyckades få i det, men när allt var på plats fungerade ändå inte lampan.

Det skulle ju kunna vara så att båda de gamla lysrören var trasiga, så dagen därefter åkte jag till Bauhaus i Länna för att köpa ännu ett lysrör. När jag var där hittade jag en enkel armatur inklusive lysrör för 129 kr, så jag köpte det, eftersom det faktiskt också skulle kunna vara något i den gamla armaturen som gått sönder.

När jag kom hem provade jag de gamla lysrören i den nya armaturen och alla fungerade, så det var armaturen som var trasig. Till min glädje såg jag också att det gick att ersätta den gamla med den nya vilket jag gjorde och äntligen fungerade det.

När jag skulle lägga tillbaka de tre fungerande lysrören som blev över upptäckte jag att det redan låg tre nya där sen tidigare.Kommentera