Slumpad post: Ovant
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Familjens dag på Skansen

| 2011-04-29, 22:42

I onsdags var det återigen dags för familjens dag, när vi alla tar ledigt från jobb och dagis och hittar på något kul. Dagens mål var Skansen.

Efter lunch packade vi in oss i Goby och styrde kosan söderut för att ta en liten extrasväng så barnen (mest Simon) kunde få en middagslur. När vi kommit så långt som Västerhaninge gav vi upp då ingen somnat och vände. Som tur var somnade faktiskt båda innan vi parkerade utanför Skansen.

Vädret var helt perfekt, sol och inte jättevarmt och vi gick omkring och myste med dubbelvagnen och tittade på apor, fiskar, krokodiler, björnar (som badade), sälar och annat smått och stort. Inte helt folktomt var det, men förmodligen relativt lite andra besökare vilket passade oss utmärkt. Några vargar såg vi tyvärr inte till barnens stora besvikelse och Simon gick länge och ropade på vargarna.

Dalahästarna lekte vi med en stund, och lika så imponerade Joel i klätternätet. Vi avrundade med nappinsamlingen för att väcka tanken hos barnen. Joel sa inte så mycket men Simon gick igång på alla nappar som han tyckte var hans och det var inte långt ifrån att han snodde med sig några hem istället.

På hemvägen kom vi till Strandvägen (ett stenkast från Skansen) innan vi fastnade i köerna. Eftersom klockan var fyra tänkte vi att det var normalt, men efter någon kvart i krypfart insåg vi att det var problem någonstans på vägen. Lite dåliga omvägar och ett helt igenkorkat Stockholm gjorde att det tog ca 1:20 att ta sig hem – faktiskt lite längre än det tog att åka dit, och då åkte vi via Västerhaninge!Kommentera