Slumpad post: Bad, lek och mat
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Goliat!

| 2011-07-17, 19:08

Idag läste Sue godnattsagor för barnen i myshörnet. Jag hörde dem lite på avstånd, bl a “Grodkungen” av bröderna Grimm. En ny saga påbörjades och jag hörde Simon säga:

Simon: “Goliat!”.

Sue: “Ja, det är Goliat.”

Jag hade vagt för mig att det finns någon seriefigur som heter så, och tänkte att det var någon som jag inte läst än… När Sue läst lite till visade det sig att det var lastbilstidningen Boggi som Sue läste och att Simon i själva verket sett en bild på lastbilen “Goliat” – “Sveriges tyngsta lastbil i regelbundet bruk”. Sue läste vidare:

Sue: “Bilen är inte modifierad vad det gäller drivlina eller bromsar utan är en vanlig FH16 på 540 hästar.”

…och barnen låg som trollbundna. Jaja, tekniskt sett är det väl ungefär samma sak som en godnattsaga. 🙂3 kommentarer to “Goliat!”

  1. sandra says:

    Ha,ha,ha…

  2. […] Allmänbildningen. Omvärldskunskap som vi kallade det när jag pluggade och vi läste om att få datorer att “förstå” språk. Förstår man det man läser är det enklare att läsa. Något som var uppenbart även för mig när jag läste Boggi. […]

  3. Syster Yster says:

    😆 😆 😆

Kommentera