Slumpad post: Pokémonstatus
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Grodan som återuppstod

| 2011-11-12, 10:16

I akvariet har vi två dvärgklogrodor. Det är små lustiga figurer som paddlar omkring och livar upp akvariet med sin komiska framtoning.

Grodorna äter inte vanlig fiskmat, utan kräver mygglarver. Eftersom de andra fiskarna också gillar mygglarver kan det bli svårt för grodorna att få i sig något. En av grodorna har inte verkat så försigkommen och har växt mindre än den andra.

För någon vecka sen såg jag den simma omkring väldigt konstigt och tänkte att den kanske inte skulle klara sig. Sen har den varit försvunnen några dagar och i förrgår såg jag den sitta fastkilad bakom pumpen, helt orörlig och jag antog att den dött.

När jag kopplat ur pumpen och skulle ta bort den var dock grodan borta! Däremot såg jag att det satt något annat inkilat mellan pumpen och sladden och nära jag tog bort den simmade två (!) zebrafiskar iväg (tycke väl att de var lite färre än de borde)… 😳

Idag såg jag båda grodorna paddla omkring i akvariet till synes vid god vigör. Jag lyckades till och med mata dem lite. Nu funderar jag på att starta upp det gamla, lite mindre akvariet och bara ha grodorna där, så de kan växa till sig lite. De gillar sandbotten (vi har grus), max 25 cm vattendjup (vi har typ 40) och lite land att kunna gå upp på ibland (finns inte i det stora akvariet). Blir nog ett besök på Djurmagasinet idag!4 kommentarer to “Grodan som återuppstod”

  1. Syster Yster says:

    Hurra! Som ni säkert märkte när jag var uppe fick jag en soft spot för grodorna! 😀

  2. Sue says:

    Hehe, ja och imorgon tror jag minsann att de får en ny bostad!

  3. Syster Yster says:

    😀 😀 😀

Kommentera