Slumpad post: Mest poppis på instagram
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Akvarienytt

| 2011-12-11, 20:58

Kräftgång bland grodorna

Grodorna som införskaffades för ca två månader sen är nu ett minne blått. Den ena trillade av pinn redan efter någon månad, strax efter flytten till de separata akvariet. Jag flyttade då tillbaka den andra grodan till det stora akvariet och ett tag såg det ut som att han trivdes. Sen hände något med ena foten – misstänker att en fisk bitit honom, och han slutade äta. I förrgår låg han med magen i vädret när jag tände akvariet på morgonen. Tror jag pausar grodorna ett tag nu.

Algblommning

För drygt två veckor sen blev plötsligt akvariet väldigt grumligt. Efter att ha googlat lite kom jag fram till att jag fått en algblomning. Förmodligen för att jag gett fiskarna för mycket mat, och det lite för näringsrika vattnet fick algerna att trivas. Jag drog ner lite på mängden mat och för några dagar sen blev det plötsligt en märkbar förbättring.

Nya fiskar och räkor

Igår skaffade jag också två nya fiskar och fyra amano-räkor. Jag gillar räkorna – deras flitiga städande och introverta framtoning. Fiskarna är ett par Pakistan-botior, som ska ansluta sig till de tre andra botiorna som redan finns i akvariet. De gillar sällskap och är rätt coola haj-liknande fiskar som dessutom äter upp eventuella sniglar.Kommentera