Slumpad post: Kombiägare
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sugrör till barnen

| 2011-12-25, 19:08

Det har dykt upp lite yngel i akvariet. De är små som riskorn och de vuxna fiskarna drar sig inte för att äta upp dem. Jag lånade en slags bur av en granne som är gjord för att skydda yngel  i tills de är tillräckligt stora, men gav upp mina försök att fånga in dem ganska snabbt.

Någon dag senare kom jag och tänka på en artikel jag läst om några viltvårdare som hjälpte smörbultar i en insjö genom att stoppa ner sugrör i vattnet som bultarna kunde söka skydd i. Jag provade att släppa ner ett sugrör som dessvärre flöt, men efter lite funderande kom jag på att jag har krympslang som har ungfär rätt storlek och den visade sig sjunka. Så nu ligger det små rör på botten – oklart om några yngel hittat dit dock.

Får se om några klarar sig; skulle i så fall bli intressant att se vilken fisk det är som ynglat av sig. Min gissning är att det är en Molly.

 En kommentar to “Sugrör till barnen”

  1. […] Fiskparken uppgraderas oxå, och vi testade att ha grodor.  I slutet av året kom det till slut fiskbebisar vilket vi inte haft på ett bra […]

Kommentera