Slumpad post: Liten utflykt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Eye-Fi – uppkopplat minneskort till kameran

| 2011-12-26, 12:25

I julklapp fick jag ett Eye-Fi minneskort till kameran. Det är ett vanligt SD-kort, men med inbyggt WiFi, så att när man tar bilder laddas de upp automatiskt. Ganska cool idé tycker jag.

Eye-Fi passar tydligen inte alla kameror men det funkar med vår Canon Ixus 100 IS (dock inte vår systemkamera EOS 350D tyvärr).

Minneskortet kopplas först via USB till datorn och konfigureras med medföljande program. Här ställde jag in WiFi och angav vilken katalog bilderna skulle hamna i på datorn. Sen sattes kortet in i kameran och varefter bilderna tas dyker de upp på hårddisken – mycket smidigt. Jag kunde också ange om jag ville att bilderna skulle laddas upp online – till ett privat fotoalbum på nätet. Även koppling till en rad olika tjänster gick att ställa in, typ Facebook, Picasa, FTP etc.

Det går även att koppla till Android eller iOS. Man installerar en Eye-Fi app och kan då få bilderna automatiskt till telefonen, men det funkade också tvärtom, d v s man kan ladda upp bilderna från telefonen till sitt Eye-Fi konto (utan inblandning av Eye-Fi-kortet). Detta ställde jag genast in både på padda och telefon.

Onlinetjänsten har stöd för RSS, så det går att prenumera på nya bilder. Det går också att ställa in så att endast bilder som markeras som “protected” i kameran laddas upp om man inte vill ladda upp allt.

Jag kunde också ställa in flera WiFi nätverk, så den använder det som finns tillgängligt. Eftersom telefonen är en WiFi hotspot går det att publicera bilder automatiskt även utanför hemmet.Kommentera