English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Schemalägga poster

| 2012-06-01, 19:39

I WordPress finns en fiffig funktion som gör att man kan schemalägga poster. Man skapar posten enligt konstens alla regler, men istället för att publicera, sätter man ett publiceringsdatum (i framtiden), varpå knappen “Publicera” byter text till “Schemalägg”.

Sen kan man i lugn och ro invänta den automatiska publiceringen och skulle man komma på något som är  fel innan publiceringsdatum hinner man ändra.

Särskilt smidigt är det om man skriver många poster på en gång. Då kan det vara bra att sprida ut publiceringen så inte allt kommer samtidigt. Extra roligt blir det om man sätter publiceringstiden till någon tidpunkt då man egentligen inte kan blogga (typ nattetid, när man är på resa eller arbetstid). Alltid förvirrar det någon.

Själva publiceringen sker faktiskt inte vid publiceringstiden, utan först någon besöker bloggen. Fast den angivna tiden för publicering blir ju givetvis den man angivit, så det märker inte besökaren.Kommentera