Slumpad post: Grilla på berget
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Animerad film

| 2013-01-31, 20:44

Häromdagen när Simon och jag var själva hemma kom jag på idén att vi skulle prova att göra en aminerad film. Jag har länge gått och funderat på hur man gör och tydligen är en sådan systemkamera vi har alldeles ypperlig för ändamålet.

Simon verkade pigg på idén, så utan några direkta förberedelser tog vi lite legogubbar som ställdes upp på ett bord och kameran riggades på stativ. Simon stod mest bredvid och tittade på men ibland flyttade han grejorna också.

Bilderna (135 st) laddades in i datorn och tillslut använde jag Windows Movie Maker för att sätta ihop dem till en film (letade ett tag efter kanske lite mer avancerade alternativ, men konstigt nog verkar det inte helt lätt). När Simon såg de rörliga bilderna ville han se dem om och om igen, men när jag satte igång att lägga på ljud tappade han intresset och började leka med legot istället. Här är iallafall det färdiga resultatet, 27 sekunder stenhård action:

Får se om det blir fler försök framöver.2 kommentarer to “Animerad film”

  1. Syster Yster says:

    LOL – av någon anledning kommer jag att tänka på ordet “motorcykeldiva”… men den här var ju lite mera koncis 😉

  2. John says:

    Hehe – och Lego! 🙂

Kommentera