Slumpad post: Valborgseld
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Knäpptyst dator

| 2013-11-21, 20:09

167605För ett halvår sen uppgraderades den stationära datorn i hobbyrummet. Den gamla datorn står brevid och är väldigt tyst, men den nya datorn brusar en smula dånar en hel del. Jag har misstänkt processorfläkten, för jag var lite osäker på den vid inköp, men när jag har suttit framför datorn och lyssnat har jag inte kunnat avgöra om det är den, nätaggregatet eller fläktarna på grafikkortet som låter, så jag har helt enkelt skjutit på att försöka åtgärda det.

Till slut lackade jag dock ur en förmiddag när jag satt och jobbade, så jag skruvade loss chassit och satte in en penna i fläkten på nätaggregatet så att den stannade.

Knäpptyst!

Alltså var det nätaggregatet, som förvisso en billig historia från Deltaco, men SÅ mycket trodde jag inte den skulle låta.

Ett nytt nätaggregat inköptes samma dag från Webhallen och denna gång undersökte jag just ljudegenskaperna noga innan jag bestämde mig för Corsair CX 500M. Efter att nätaggregatet byttes är datorn i princip ljudlös.En kommentar to “Knäpptyst dator”

  1. Sue says:

    Det är så man tror att den inte är på faktiskt.

Kommentera