Slumpad post: Familjens dag inbokade
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fisketur med Joel

| 2014-07-23, 21:49

Mete i ÄltasjönIgår åkte Sue till stan med Simon, så Joel och jag skulle hitta på något på tumanhand. En liten fisketur kändes som en bra idé.

Jag köpte sportfiskekortet på nätet och sen var det bara att åka till någon av de sjöar som det gäller för (en ansenlig mängd på cykelavstånd). För att göra det enkelt valde vi Ältasjön, som är den som ligger närmast. Väl där hittade vi en liten strandbit att stå på och jag började instruera Joel i hur man använder kastspö etc, vilket gick riktigt bra. Det åkte också omkring en båt med vattenskidor efter vilket motverkade eventuell långtråkighet.

Jag hade tagit med ett metspö också, men ingen mask. Efter ett tag ville Joel testa att meta, så jag satte på en liten plastmaggot. Efter att ha suttit i några minuter fick faktiskt Joel helt otippat napp – en liten abborre på kanske 5 cm. Den hann släppa innan vi håvade in den, men det gjorde förmodligen att vi kunde sitta lite längre innan vi tröttnade.

En timme blev det tillslut – men tyvärr ingen fisk (inte helt oväntat eftersom det dessutom var mitt på dagen). Förhoppningsvis blir det fler rundor, då kanske lite tidigare på dagen.Kommentera