Slumpad post: Tyginköp
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny blog

| 2022-01-19, 7:53

Sen en tid tillbaka har den här bloggen börjat bli alltmer långsam. Kanske inte så mycket själva bloggen som bloggadministrationen; skapa nya poster/sidor etc. Långsamheten har blivit allt värre och det började ta över en minut för varje sidladdning. Jag började leta i databasen, bland pluginer och egen kod för att se vad som kunde orsaka det och skapade även ett supportärende hos de som driftar bloggen. Supportärendet besvarades med att CPU:n gick i taket och mina egna efterforskningar gav inte så mycket mer än att jag kunde utesluta bl a databasen och alla pluginer. Till slut tog vi beslutet att skapa en ny WordPress-instans och importera alla poster, sidor och kommentarer, alltså sätta upp en helt en ny blogg. Såhär gjorde jag:

  1. Skapade en ny tom databas
  2. Laddade ner WordPress och kopierade under en ny underkatalog på servern
  3. Uppdaterade wp-config.php med databasuppgifter och körde setupen. Nu hade jag en tom defaultblogg.
  4. Sen exporterade jag alla poster, kommentarer och sidor från gamla bloggen och importerade dessa till den nya bloggen.
  5. La upp och aktiverade temat som bloggen använder (ett egenhändigt snickrat tema som bygger på temat “Contempt”)
  6. Installerade de plugin vi använder
  7. Kopierade alla bilder från gamla till nya bloggen

När allt verkade fungera bytte jag namn på gamla bloggens katalog och flyttade sen nya bloggen till rätt katalog. Efter detta har långsamheten försvunnit!

Jag har fortfarande ingen aning om vad som orsakade långsamheten på den gamla men min gissning är en kombination av gammal WordPress-kod som ligger och något plugin.2 kommentarer to “Ny blog”

  1. Sandra says:

    Öhhhh va!?🤷🏼‍♀️😂😂😂😂

Kommentera