Slumpad post: Bästis här
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Vilken möbel är du?

| 2006-06-24, 22:10

Du är bokhyllan BILLY i mörk fanér!

Bokhyllan BILLY är ordningsam och står vid sitt ord. Bokhyllan läser alltid säkhetsföreskrifter och följer med i flygvärdinnornas säkerhetsgenomgång på flyget. Många BILLY-bokhyllor bär cykelhjälm. Men bokhyllan är inte tråkig, tvärtom är hon/han en uppskattad spexare och skojare på familjefester och i privata sammanhang.

Karriär
BILLY är ingen vindflöjel, utan en vinnare i det långa loppet. Vanliga bokhylle-yrken är datatekniker, uppfinnare, läkare, lärare. BILLY bör dock se upp så att hon/han inte blir inställd i ett hörn. Hon/han måste aktivt anstränga sig och vässa armbågarna. Det finns alltid någon som ropar högre.

Relationer
Bokhyllan BILLY passar bra tillsammans med diskstället GRUNDTAL. Hittar du ett diskställ, tveka inte utan gift dig på stubinen. I släkten finns säkert fåtöljen BARKARBY; ni kommer väl överens när ni ses, men ni vet båda att ni inte borde träffas alltför ofta då konflikter ofrånkomligen kommer att uppstå. Sittkudden PÖSIG ska Bokhyllan undvika. Visst, en blixtsnabb förälskelse kan uppstå mellan PÖSIG och BILLY, men redan efter några dagar märker ni att det bara var spänningen ni båda sökte. Det finns risk att förälskelsen övergår i bitterhet och ovänskap.

Gör testet!16 kommentarer to “Vilken möbel är du?”

 1. John says:

  Du är TV-stället OBSERVATÖR!

  Tv-stället OBSERVATÖR beskrivs av vännerna som en god lyssnare, vass iakttagare och snabbtänkt person. Ovännerna ser däremot OBSERVATÖR som en vaksam, misstänksam och skvallrig person med visst kontrollbehov. Den här kritiken bekommer dock inte TV-stället särskilt mycket, du vet var du har dina vänner och fiender. Framför allt vet du var du har dig själv. Andra viktiga karaktärsdrag hos TV-stället OBSERVATÖR är självinsikt, distans, individualism och humor. I mörka perioder drabbas TV-ställ ofta av dysterhet följt av inget-förvånar-mig-längre-längre-känslor. I dessa stunder ska TV-stället OBSERVATÖR särskilt noga passa sig för en von oben-attityd gentemot sina vänner. Inget är så riskabelt som att ta sina vänner för givna.

  TV-stället kanske inte skulle erkänna det, men faktum är att de gillar skvaller. Talesättet lyder: “Ett TV-ställ vet att något har hänt innan det hänt.” Vill du få veta det först, prata med ett TV-ställ OBSERVATÖR.

  Ett känt TV-ställ i historien är August Strindberg.

  Karriär
  Bland TV-ställen OBSERVATÖR finns flera yrkesgrupper. Den ena sorten är artister, konstnärer och kreatörer. Drivna av en pockande rastlöshet och lust att upptäcka det nya blir de inte sällan framgångsrika. Den andra kategorien TV-ställ är mer utpräglade lyssnare och ägnar sig åt yrken som socionom, psykolog, präst och sjöfartslots.

  Relationer
  TV-ställ kan vara härliga och impulsiva, för att inte säga briljanta, i det sociala livet, men också misstänksamma och distansierade. På ytan kan deras relationer därför se ganska trassliga ut. Men ett TV-ställ vet innerst inne vad som är bäst för henne/honom. Och att inte följa sin inre röst vore ett otänkbart självbedrägeri för det självständiga TV-stället OBSERVATÖR.

  TV-stället svingar gärna en bägare tillsammans med sittkudden PÖSIG.
  Hon/han har dessutom intuitivt god kontakt med diskstället GRUNDTAL.
  Där golvlampan SKYAR lyser upp med sin närvaro hittar du säkert ett TV-ställ i något hörn, där det står och njuter i golvlampans sällskap. Golvlampans mer ytliga egenskaper ger TV-stället dess lystmäte av skvaller och skandaler.
  På kärlekens område gör OBSERVATÖR bäst i att uppvakta matbordet NORDEN eller hallspegeln RISKA för att få en riktigt häftig upplevelse.

 2. kjellisen says:

  Jaha, ja. Enligt testet är det helt i sin ordning att jag och Sue är goda vänner. Tydligen är det dock John jag egentligen är ute efter..:

  Du är hallspegeln RISKA!

  Hallspegeln RISKAs främsta karaktärsdrag är att hon/han är empatisk, generös, snäll och skör. En RISKA är ofta en mycket omtyckt person. En sådan som du gärna dricker te och småpratar i timmar tillsammans med.

  Vissa skulle kalla henne/honom jag-svag på gränsen till självutplånande. Visst, dessa karaktärsdrag existerar, för en hallspegel beror humör och dagsform mycket på hennes sällskap. Tillsammans med en vän med starkt utstrålande personlighet (t ex fåtöljen BARKARBY) förvandlas RISKA till en sådan person. Men förtrollningen kan brytas eftersom hallspegeln är något av en kameleont.

  Ytligt sett är hon/han knappast någon ledargastalt, men det finns som bekant många olika sätt att leda på. Hallspegeln RISKA behärskar de dolda härskarteknikerna och får därför ofta sin vilja igenom utan att folk runt omkring förstod hur det gick till. I trängda situationer blir hon/han vass och agerar reflexmässigt. Kommentarer och kritik studsar tillbaka.

  Innerst inne är varje RISKA en drömmare. Håll drömmen vid liv så ska allt gå väl!

  Karriär
  Hallspegeln RISKA föredrar människorelaterade yrken och jobbar ofta som taxichaufför, massör, arbetsterapeut, personalchef och inom hotell och restaurang. Även om hon/han inte är någon karriärist så kan RISKA gå långt i yrkeslivet. Med sin perceptiva förmåga och känsla för omgivningens signaler blir RISKA lätt en populär och uppskattad kollega.

  Relationer
  I relationer beror eventuella problem ofta på spegelns kameleontdrag. Partnern känner osäkerhet inför vem han egentligen lever tillsammans med, vilket i sin tur gör spegeln ännu osäkrare. Många speglars förhållanden har gått i kras av den här anledningen.
  Många RISKA-typer riskerar att bli utnyttjade av sina vänner. Välvilja och generositet får inte övergå i naivitet och godtrogenhet. En rekommendation är att se upp med sittkudden PÖSIG och golvlampan SKYAR. De är charmiga och spännande men risken är stor att det blir ett alltför ensidigt givande från din sida. Bokhyllan BILLY och RISKA blir ofta goda vänner. I kärlek bör RISKA leta efter diskstället GRUNDTAL eller TV-stället OBSERVATÖR. Det är rejäla personligheter som RISKA kan få ett bra förhållande med.

 3. Anna says:

  Jag är också bokhyllan Billy i mörk fanér!

 4. sue says:

  Coolt 🙂

 5. Anna says:

  Peter är fåtöljen Barkaby. Vi är inte alls särskilt kompatibla tydligen… 😕

  Kanske inte ska fästa mig för mycket på IKEAS personlighetstypning..? Det vore ju trist att behöva skiljas såhär snart.

 6. sue says:

  Nä, jag tror inte heller att man ska bry sig så himla mycket 🙂 Annars skulle man kanske kunna stämma IKEA för något? Om man skiljer sig, eller om man inte skiljer sig…

 7. Anna says:

  Jag skulle nöja mig med att få en möbel uppkallad efter mig. Kanske något i stil med soffan Ploppen, eller varför inte badrumsskåpet Ploppen. De behöver faktiskt utöka utbudet av badrumsskåp.

 8. sue says:

  Ja fler badrumsskåp behöver de. Jag skulle vilja ha någon slags bra förvaringsanordning som kallas Sue.

 9. Anna says:

  Förmodligen en rätt omfattande serie med allt från små boxar till stora skåp och allt däremellan. Eller?

 10. sue says:

  Ja, defintivt! De ska gärna gå att förändra allt eftersom ens behov förändras.

 11. Anna says:

  Det låter som en produktidé. Du kanske ska ringa Ingvar K?

 12. sue says:

  Hmm… tror att Niklas syster hade pratat med honom för någon månad sen (enligt hans blogg som vi länkar till) så kanske kan jag få hans nummer genom henne 😆

 13. Anna (Järpe) says:

  Jag är RISKA… 🙂

 14. […] vet vilken möblel jag är och vilken hund. Nu är det dax att kolla vilken bil jag är! Du är en bred och stabil […]

 15. Syster Yster says:

  De har tagit bort testet! Jag har sorg, jag ville sprida budskapet… 😥

 16. Sue says:

  Attans!

Kommentera