Slumpad post: Bekräftelse
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Mediaspelare ersätter DVD, video och CD

| 2006-09-09, 15:23

Kiss DP-558Nu har vi äntligen införskaffat en mediaspelare som kan användas till inspelning, TV-guide, CD/DVD och för att titta på film! Vi funderade länge på en Windows Mediacenter-dator där modeller har börjat poppa upp till höger och vänster, men tycker den verkar lite för mycket – vi behöver inte någon mer dator (speciellt inte kopplad till TV:n), och sen kostar de alldeles för mycket. Ett annat alternativ vore ett bättre TV-kort till datorn, men det är inte lika enkelt att använda. Istället blev det en Kiss DP-558:

 • 200 GB hårddisk
 • DVD/CD-läsare
 • TV-kort
 • Uppkopplad mot internet
 • EPG (Elektronisk programguide)

Med den kan vi enkelt schemalägga inspelningar i programguiden (EPG), bara leta fram programmet och trycka på “record”. Man kan också göra det via en websida (t ex från jobbet) och även från mobiltelefonen! EPG möjliggör också att man kan hämta information om programmet man tittar på och är det en film kan man via TV:n slå upp information om den på IMDB! Det går också att koppla upp den mot andra datorer för att strömma musik, bilder och videos. Det finns även timeshift (pausa i ett TV-program), webradio m.m.

Jag var lite orolig att den skulle vara omständiga menyer, men det är väldigt enkelt och bra upplagt och de viktigaste funktioner kan kommas åt med en knapptryckning på fjärrkontrollen. Den är knäpptyst (till skillnad från vissa MCE-datorer vad jag har hört) och från stand-by startar den helt utan tidsåtgång.13 kommentarer to “Mediaspelare ersätter DVD, video och CD”

 1. sandra says:

  Asså ni é ju värsta prylbögarna!!! 🙄

 2. John says:

  Ja, och det märktes inte minst när TV-bänken rensades. Vi tog bort: 1 video, 1 vinlyspelare, 1 bandspelare, 2 CD-spelare och ca 5 kg kabel 😯

 3. sandra says:

  Och vart har ni gjort av allt det nu då? För ni(Sue iaf) är väl inte “rensa och släng” typerna eller?

 4. sue says:

  🙂 Efter lite intern kamp så står nu videon på plats igen. Jag har ju faktiskt en del gamla videoband som jag tänker titta igenom någon gång – kanske faktiskt flytta över det man vill ha kvar till datorformat… sen kan vi ta bort den! Däremot så har vi tagit bort dvd:n oxå. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra med prylarna faktiskt. Kanske får mamma dvd:n…

 5. Niklas says:

  Imponerande att det funkade. Sånt händer aldrig hemma hos mig…

  Man kan ju förstås undra vad DET beror på 😯

 6. sandra says:

  Hm…ja hemma hos mig hoppas sonen på att hans playstation 2 skall paja så han kan få en playstation 3 av sin kära mor….. 🙄

 7. sue says:

  Haha, är det så man gör alltså. Vi får visa er vilka roliga spel vi har när ni kommer upp i november Sandra :mrgreen:

 8. sandra says:

  ja det får ni göra.

  För att inte böka till hos er har vi förbokat något hotell, tror det var ibis i hägersten. Vet om det hotellet ok och går det hyfsat lätt att ta sig dit och från?

 9. sue says:

  Ah, det går nog T-bana ganska nära därifrån tror jag – dock inte så smidigt om man vill hem till oss för då måste man in till stan och vända. Kanske går det någon buss direkt – eller åker ni bil kanske?

 10. sandra says:

  vi flyger upp men sen får vi trixa oss fram med hjälp av tunnelbana & buss. Blir det kaos får vi väl ta taxi 😉

 11. sue says:

  Haha, eller så kan vi hämta med bil 😀

 12. sue says:

  Nu måste jag påpeka att titeln inte längre är helt korrekt. Eftersom maskinen låter ganska mycket när man använder den som dvd, och det inte heller går att använda den som DVD när man spelar in på den, så har vi nu tagit ner DVD-spelaren till sin plats igen.

 13. […] har en mediaspelare som används flitigt. Den har en hårddisk på vilken vi kan spela in 100 timmar TV-program, en […]

Kommentera