Slumpad post: Sverigeturné 2013
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hundmässa

| 2006-12-09, 17:59

hundutstallning.jpgIdag pallrade vi oss iväg till hundmässan för att eventuellt få mer information för våra hundplaner. Det var en ganska välbesökt tillställning, och vart man än vände sig fanns det hundar i alla former och färger. Det mest intressanta tycker jag var alla hussar och mattar som orkar släpa iväg sina djur, för att låta dem tävla i hinderbanor, utställning, lydnad eller modevisning (!). Vi satt även en stund och slö-tittade på “freestyle” som är en slags uppvisning där hund och ägare “dansar” till musik.

Vi har tidigare tyckt att dvärgschnauser verkar vara den mest intressanta hundrasen, men här stötte vi även på dansk-svensk gårdshund som nu har seglat upp som en tänkbar kandidat. Måste läsa på lite mer om dessa dock.25 kommentarer to “Hundmässa”

 1. Anna says:

  Många hundar var det. Jag tyckte agilityn var klart roligast.

  Peter har förälskat sig i världens ängsligaste lilla hund: http://www.sriv.se/news.php

  Även jag börjar tycka den är rätt söt..

 2. sue says:

  Ja, agilityn var rolig. Roligast när vi tittade var en av de större hundarna som sprang över “bron”. Precis när han kommit upp så svankade han ihop och la en kabel till mattes stora förtret (som vant plockade upp bajspåse ur fickan). Sen sprang han glatt vidare. Vi blev så paffa att det inte blev någon bild…

  Jag har lite svårt för de där springande hundarna efter att ha suttit hundvakt för några greyhounds för 10-12 år sen. De är lixom inte så mysiga. Fast de mindre kan jag tänka mig hellre än en stor 🙂

 3. Christel says:

  Åhhhh, jag ser att du har fångat mina favoriter på bilderna!
  Ni har även lyckats få med min hund jag ska nån gång i framtiden, Welsh Corgi Cardigan, en blå sån vill jag ha.
  Den Svensk-Danska är nog jättetrevlig. Har stått o kollat på dem flera gånger.Trista hår bara. Sticksiga, som nästlar sig in i alla tyger, men …. det gör ju inget.
  Monica o Göran funderar på en sån… om ni tar en tik o de tar en hane….. Många hundar kan det bli !!!!!

 4. John says:

  Hmm… Att hunden hårar är dessvärre en “no-no” för oss. Det var en av de saker vi skulle kolla upp lite mer noga, så nu är det nog fördel dvärgschnauzer 🙂

 5. sue says:

  Jepp, jag misstänkte att håren var såna. Såg så ut på ägarna i Rastorget. Jag insåg att det var ganska klokt att spana in kläderna på de som hade hund :mrgreen:

 6. John says:

  Ni har även lyckats få med min hund jag ska nån gång i framtiden, Welsh Corgi Cardigan, en blå sån vill jag ha.

  Hmm… Finns det blå hundar alltså?

 7. Christel says:

  Ja, himmelsblå faktiskt!!
  Nej, kanske inte riktigt. Mer grå med brunt i huvudet och så brukar de ha isblå ögon!!!!!!
  Den ni har på er bild är en blå, men med för mkt svart tycker jag.
  Rasfärgen heter Blue Merle.
  FUNDERA PÅ DENNA RAS!
  Stor hund i litet förpackning.
  Inte såååå sticksiga hår, mer typ schäfer men lite mjukare.

 8. sue says:

  Liknar en räv mer än en varg tycker jag. Men helt klart en söt hund!

 9. Christel says:

  Kolla in denna rasen oxå.
  Som en gul Schnauzzzzzer. Lite mjukare päls.
  Irish soft coated wheaten terrier

 10. sue says:

  Ska definitivt spana in den!

 11. Anna says:

  Du behöver inte spana så långt, Bella är ju en softis!

  För övrigt så kan jag avslölja att den lille Italienaren har mycket begränsat håravfall.

 12. Niklas says:

  Det var en söt hund på kortet.

 13. sue says:

  Nu läste jag lite bättre. Trodde du nämnde samma hundras igen Christel, för softisen känner jag till. Den är dock lite för stor för våra önskemål. Vi har ju faktiskt inte så stort hus eller så stor tomt för den delen.

 14. Anna says:

  En porslinshund kanske..? Den varken fäller eller tar plats! Stillsam är den också. 😀

 15. sue says:

  Ah, det låter som en bra idé. Hmm.. fast jag har bestämt mig för att inte ha prydnadssaker… Hur gör jag då? En utehund i porslin istället för en trädgårdstomte? :mrgreen:

 16. Anna says:

  Jajemän! Den som Joey och Chandler har i Vänner är ju jättefin till exempel. Även om du kanske inte gillade vinthundsvarianten så mycket. Men kommer de i porslin så är de ju mer hanterbara i alla fall.

 17. John says:

  Om jag inte missminner mig hade den dessutom hjul, så då kan man ju t o m gå ut o gå med den!

 18. Anna says:

  Toppen, då undviker man ju precis alla nackdelar, behöver inte ens gå ut med den om man inte känner för det. En stor tröst alla regniga dagar skulle jag tro.

 19. sue says:

  Jepp, fast det är å andra sidan en av anledningarna till att vi vill ha hund – att man inte kan skylla på dåligt väder!!

 20. sandra says:

  Då tycker jag att ni skall köpa en golden retriver,
  ju sämre väder desto härligare tycker de att det är 😛

 21. John says:

  Alltså: En golden retriver av porslin med hjul som gillar dåligt väder… Kanon!

 22. sandra says:

  japp 😆 där har ni hittat hunden som passar er!

 23. sue says:

  Ah, var finns de att köpa?

 24. sandra says:

  Du som är så pysslig av dig får väl knåpa ihop den själv, bara ta lite trä, ull, glaspärlor, sammet och sätta igång. Skynda dig så hinner du bli klar innan jul 😉

 25. sue says:

  Ah, vilken bra idé!!

Kommentera