Slumpad post: Snittade över 10 000 steg
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Resebetraktelser

| 2006-12-10, 21:11

Nu har jag varit hemma snart en månad och man hinner smälta och komma ikapp, men även glömma bort. Att det kan gå så fort att komma in i vardagen igen!? Tänkte försöka minnas lite:

Den kulturella skillnaden som slår en när man pratar med en buddhistisk tjej på 29 år som blivit kär i en kille med annan religion. Man flyttar inte ihop förrän man har gift sig och hennes föräldrar godtar inte valet av man, vilket gör att hon, för att få träffa honom, säger att hon jobbar sent… Känns lite dumt nästan att då berätta att man själv är sambo och inte direkt har några bröllopsplaner. Men det låter på många som om det kommer att förändras även där. Kärleken är viktigast säger många och sånt är skönt att höra!

Trafiken, och allt bilåkande glömmer jag inte. Inte är det som hemma där man följer regler och om någon avviker så skäller man, här hjälps man åt på något sätt. Minubuss är ett lysande sätt att se ett land. Att sen åka med de som kommer från Sri Lanka gav massor. Borde ha spelat in så att man kunde komma ihåg i efterhand. Jag vet dock att jag inte skulle vilja köra bil i Colombo.

Vänligheten, som man känner har etsat sig kvar och jag tänker med värme på många där nere. Alla var så intresserade och engagerade. Fick dåligt samvete när jag tänkte på hur ointresserade vi egentligen varit när de har varit hos oss. Kommer det upp fler så kommer jag att visa mycket större engagemang.

Tsunamin, väldigt närvarande. Inte konstigt med tanke på att det dog drygt 30 000 människor (jämfört med Thailand som hade drygt 8 000 omkomna). Nästan alla man träffade hade förlorat någon nära i vågen. Det fanns fortfarande tält där hemlösa bodde som vi åkte förbi på vägen från Yala till Colombo.

Filmer, som jag inte alls tänkt köpa men ändå trillade dit – hur kan man låta bli när de kostar 15 kr? Har inte hunnit titta på dem alla ännu, men de finns ju kvar. Tack till Pelle som talade om att man kan ställa in PAL eller NTSC så att man slipper hackande!

Resa med jobbet, är inte alls som att åka på semester. Man vilar inte upp sig, man får göra det man gör i vanliga fall plus det man ska göra där man är samtidigt som man vill hinna med lite turistande, shoppande och sovande och inte minst att blogga…

Bilder, alla mina bilder (och några tagna av andra) finns att beskåda här (om man har lösenord).

Jag hoppas att jag kommer att återvända.En kommentar to “Resebetraktelser”

  1. […] Resor Vi har rest mycket mindre än vi någonsin gjort. Ett besök i Ed, ett i Halmstad, färgresa till Åland och sen är det Sues resa till Sri Lanka. Annars har vi häckat i vårt radhus. […]

Kommentera