Slumpad post: Ordfundering
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Serveruppgradering

| 2007-02-17, 0:20

Efter uppgrading till nya datorn började jag snegla lite på den gamla som slutat funka. Efter lite pillande, skruvande och sniffande upptäckte jag att fläkten på grafikkortet “smält” så att det slutat fungera. Även fläkten i nätaggregatet hade slutat funka, men det brukar inte vara någon katastrof. Givetvis hade jag både nytt grafikkort och extrafläkt i en byrålåda så efter lite skruvande funkade datorn igen. Nu hade jag ju redan en miljarders gånger bättre dator men en uppgradering av servern skulle sitta fint. Någon timme senare hade Linux Fedora Core 6 installerats och efter ytterligare några timmars konfigurerande och installerande så var allt på plats. Den gamla servern kommer inom kort förpassas till vinden bland de andra relikerna som står däruppe (det börjar bli oroande många nu).

Nu återstår bara att skruva in de gamla serverdiskarna och lägga till dem i LVM – något som är lite krångligt och senast det begav sig lyckade jag radera hela hårddisken… Hoppas det går lite bättre denna gång.4 kommentarer to “Serveruppgradering”

  1. […] TB! By John, 2007-02-20 at 23:10 Efter att ha uppgraderat servern skruvade jag in de gamla diskarna och insåg att jag nu har totalt 1 TB (959 799 966 kB) […]

  2. Syster yster says:

    Um… Jag är väl lite akterseglad efter alla mina veckor i Sjögared, kanske… men har det här något att göra med att jag inte hittar mina fotoalbum genom Total Commandern idag? Jag vill skyffla upp mer bilder…

  3. John says:

    Jo, det borde gå. Vad du har i Total Commandern kan jag inte göra något åt, men du har fortfarande kvar ditt konto.

  4. […] uppgradering för två år sen börjar vår hemmaserver bli lite för gammal. Den är byggd av en “vanlig dator” […]

Kommentera