Slumpad post: Löss igen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Buggar i datorsystem

| 2007-02-18, 13:43

Så är det då helg och man tror att man ska slippa se buggar i datorsystem. Men icke, man tar sig till IKEA för att köpa garderober och bestämmer sig. Dock står det att några saker är lagervaror i plocklistan och vi går till en beställningsdisk. Det visar sig att hela plocklistan är fel så de måste lägga in alla sakerna i datorn så att man får en korrekt plocklista.

Det är 19 delar (två visar sig vara restnoterade) och mannen i disken stirrar stint på listan och upptäcker en mismatch – vi har bockat för fel. Vi är mycket tacksamma och han trycker för att spara och skriva ut, men “Internal error” dyker upp på skärmen. Han klickar runt ett tag och försöker, startar om hela datorn och ringer till slut supporten. De säger att han ska göra om från början, vilket han gör och trycker spara, men får “Internal error” IGEN! Vi tittar lite på kön bakom oss som nu är lååång(som tur är finns det två diskar). Samma visa igen, med omstart och samtal varpå han får försöka igen.

Nu börjar man bli lite orolig för att felet ska komma igen, jag menar det är ju sällan buggar bara försvinner? Men döm om min förvåning när sparande och utskrift lyckas på tredje försöket! Efter ca 40 minuter… Han ber om ursäkt för att vi fått vänta så länge och önskar oss lycka till med garderoberna.

Känner mig laddad inför en ny vecka på jobbet, bara att säga “Prova igen, tredje gången gilt du vet”.5 kommentarer to “Buggar i datorsystem”

 1. lottawej says:

  Jeaaaa! PAX-garderober! (Eller?) Vi har också varit några varv på IKEA och kan i princip plocka på egen hand på självplockslagret numera…IKEA-nerdigt eller hur 😉

 2. sue says:

  Givetvis blev det PAX. Man inbillar sig att man inte ska köpa IKEA-saker, men så kollar man runt och det visar sig att det är bäst där!
  Vi börjar oxå hitta rätt bra – är lite jobbigt att de flyttat runt på Billy dock 😉

 3. […] vi gjort oss förtjänta av genom att köpa tillräckligt många garderober under sovrumshelgen, se separat post) såg vi Jan Johansen irra omkring bland maträtterna. Maten var god – tack IKEA. Posted by jos […]

 4. […] nervöst när vi fick hjälp med att välja resårbotten eftersom personen vid datorn var samme man som hade vissa problem när vi bokade […]

 5. […] Ända sen vi flyttade in så har vi funderat på en garderobslösning i sovrummet. Saker som golv- och taklist har därför fått vänta. Redan under förra årets sommarsemester var vi minuter från att beställa en helhetslösning på Bauhaus, väntetiden på 4 veckor hejdade oss. Nästa plan var att bygga själv med en Elfa-lösning, till slut blev det serien Pax från IKEA som inhandlades i februari. […]

Kommentera