Slumpad post: Städdag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hej då Captcha

| 2007-05-10, 20:53

För ett tag sen installerade jag ett spamskydd här på bloggen som använde sig av Captcha. Det innebar att man fick skriva av siffror och bokstäver från en bild för att kunna kommentera på bloggen. Häromdagen upptäckte jag att den även hindrar pingbacks att fungera. Pingbacks är en mycket fiffig uppfinning som gör att om bloggpost A hänvisar till bloggpost B så skapas automatiskt en kommentar i bloggpost B som hänvisar till bloggpost A.

Captcha pluginet funkade i övrigt jättebra och vi har inte fått ett enda spam sen det installerades. Nackdelen som sagt att pingbacks slutade fungera men även att de som kommenterade fick “betala priset” för spamskyddet eftersom de fick skriva koden varje gång de kommenterade. När jag gick till upphovsmannens till pluginet hemsida såg jag att han själv inte längre använde det av just den anledningen. Istället hade han gått över till ett annat plugin som fixade något hokus pokus med krypterade nyckar etc som jag inte riktigt fattade men som tydligen effektivt hindrade spambotar att spamma ner bloggen.

Därför har jag nu tagit bort Captcha från den här bloggen och förhoppningsvis ska det nya plugin göra att spammet ändå stoppas 🙂3 kommentarer to “Hej då Captcha”

 1. sandra says:

  aha jag fattar precis 🙄
  Skönt att slippa koden iaf för jag hade lite svårt får att se vad det stod.
  Ja jag skall skaffa nya brillor men får vänta till efter semester 😉

 2. Niklas says:

  Håller med, skönt att slippa…även om jag kunde logga in iof…

  Hoppas på lite spam då!

 3. John says:

  Ja, jag hade faktiskt glömt bort koden själv eftersom man inte behövde ange den när man var inloggad… Faktiskt har det inte dykt upp ett enda spam sen byte av plugin (håller tummarna) 🙂

Kommentera