Slumpad post: Äntligen träningsvärk!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En liten löprunda

| 2007-07-04, 13:33

LöprundaIgår fick jag den brillianta idén att ge mig ut på en löprunda, för första gången på några år. Jag började med att skjuta på det framför TV:n i någon timme (mest som en tradition egentligen) men fick tillslut på mig löpbyxor, funktionströja och löpskor. Efter en snabb uppvärmning öppnade jag ytterdörren och fjädrade ut med de där lätta fotstegen man intet ont anande känner när man precis ska iväg.

Det var som sagt ganska länge sen jag var ute o sprang och döm om min förvåning när det kändes som det satt en liten tyngd framtill på magen när jag studsade iväg på gatan. Jag insåg att det var “sambohullet” som jag ackumulerat under åren av overksamhet och jag började ana att jag kanske hade en tuff uppgift framför mig.

De första sekunderna av löprundan gick riktigt bra, men resten var en symfoni av frustande, svettande, mjölksyra, andnöd och knakande leder. Till råga på eländet sprang jag fel en gång, men nu har jag iallafall varit ute. Hoppas bara kroppen håller för fler rundor.8 kommentarer to “En liten löprunda”

 1. Kjellis says:

  “… döm om min förvåning när det kändes som det satt en liten tyngd framtill på magen när jag studsade iväg på gatan.”

  Döm om MIN förvåning när jag läste dessa rader och trodde att Sue var skribent.

 2. Anna says:

  Kanske borde någon (du?) uppfinna en sport MH? Jag menar, det finns ju sport BH för oss som har två tyngder studsande på framsidan. 💡

  Bra gjort annars! Jag började springa men nu har jag övergått till power-walk, men högst tillfälligt. Jag har ambitioner att komma igång snart igen.

 3. Niklas says:

  Härligt med löprundor. Men förstår din frustration, saaatan va jobbigt det är att komma igång. Men det går förhållandevis snabbt att komma i form trots allt. Så lycka till 😯

 4. John says:

  Tack för all uppmuntran 🙂

  Det har nu blivit ännu en runda och den gick faktiskt inte alls lättare, men skam den som ger sig…

 5. Syster Yster says:

  😆
  Man önskar ju att det bara skulle vara en tröskel, och så visar det sig att det är en hel lång jämra jönköpingsbacke att ta sig upp för innan man kommer över till andra sidan – den där det bara är skönt att motionera!
  Lycka till!
  Själv håller jag mig till praktisk motion – siktar på att bära ved och vatten och så… :mrgreen:

 6. John says:

  Faktiskt har det nu efter ytterligare några rundor börjat gå lite lättare. Jag kan springa i nästan tio minuter nu utan att låta som ett ånglok… Fast om jag dessutom skulle bära på ved och vatten skulle det definitivt bli jobbigare…

 7. Syster Yster says:

  Då springer man väl i o f s oftast inte… kommer ni den 25e så kan du ju få prova!?

 8. […] Vad är det? Nä riktigt så illa är det inte, John kom faktiskt igång och löptränade ett tag och cyklade till jobbet, och Sue gick på gravidyoga och förlöste Joel. Men mer än så […]

Kommentera