English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bryson, Bill: En kortfattad historik över nästan allting

| 2007-08-17, 22:33

En kortfattad historik över nästan allting

Precis som titeln antyder handlar denna bok om nästan allting – ur ett vetenskapshistoriskt perspektiv – och därför tog det riktigt lång tid att plöja igenom den. Dock var den tillräckligt intressant för att jag inte skulle ge upp. Den är späckad med roliga anekdoter, aha-upplevelser, vetenskapliga kuriositeter och roliga detaljer kring sir Isaac Newton, Caspar Wistar, Percival Lowell och andra excentriska vetenskapsmän. En alltför lång passage om den tråkigaste av vetenskaper: geologi och vedermödorna innan man lyckades bestämma jordens ålder drar ner betyget något. Klart läsvärd dock!4 kommentarer to “Bryson, Bill: En kortfattad historik över nästan allting”

 1. Kjellis says:

  Ja, ja. Men grillningen, då?

 2. Sue says:

  Om du hade haft tid att chatta med mig häromdagen (eller använt ett protokoll som tillåter meddelanden offline) så hade du fått frågan “Vad har ni för er på kvällarna i veckan?”. Tisdagen är dock inte en bra dag, men annars tror jag alla dagar funkar.

 3. John says:

  Jabber till exempel! Jabber är ett öppet, distribuerat chattprotokoll som tillåter offlinemeddelanden. Jabberservrar finns det tusentals av och även massor med klienter. Jag kan rekommendera Spark, Miranda eller Pidgin.

  Jabber har även stöd för att chatta med användare som använder MSN, ICQ, Yahoo m fl fast via Jabber (s k gateways), så att man slipper mer än ett program för all chatt.

  Läs mer här

 4. Niklas says:

  Se där…tack för tipset!

Kommentera