Slumpad post: 9 kg
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Plommonmarmelad eller kanske sylt

| 2007-08-17, 14:08

När jag körde hem Linda och Sixten härom kvällen så fick jag en påse plommon. Inte hinner man äta alla dem innan de blir dåliga så något husmoderligt måste göras – plommonmarmelad.

PlommonPlockade fram Sylta & Safta ur bokhyllan och bläddrade fram till plommonmarmelad.

 • 1 kg plommon
 • 1/2 dl vatten
 • 6 dl strösocker
 • 1 liten citron

Verkade enkelt så jag tvättade och kärnade ur plommonen och sen lades de i en gryta för att kokas till mos. Det var här det gick lite snett då jag av någon anledningen läste 1/2 liter… (hur jag nu kunde göra det). Först när jag läste lite noggrannare – när det kokat ett tag så insåg jag mitt misstag och då var det lite sent att hälla bort vattnet tyckte jag, så det fick koka på istället och sen hoppas att citron och socker skulle göra underverk…

PlommonmarmeladDet blidde inte några underverk utan istället experimentverkstad. Gelatin brukar man ju använda när man gör gelé iaf och jag hittade någonstans på nätet där de skrev att om marmeladen blev för lös så kunde man koka upp på nytt och ha i. Oklart hur mycket dock. Så just nu experimenterar jag lite. Om marmeladen inte vill stelna efter omkok idag så får jag kanske kalla det sylt, lös sylt. Jag provsmakade iaf i filen imorse och smaken var det inget fel på!5 kommentarer to “Plommonmarmelad eller kanske sylt”

 1. Sue says:

  Ingen lös sylt här inte :mrgreen:
  Idag när jag skulle hälla ner lite i filen så gissa om min förvåning när den stelnat!!

 2. Linda says:

  Tjenix!
  Jag har oxå kokat marmelad….hittade två recept. Det ena skulle koka i 55 min det andra i 10. Jag körde någon slags mellanväg 33!! Det blev ju riktigt bra, använde syltsocker. Tydligen kan man göra det för att vara på den säkra sidan!

  Hoppas allt väl. Kram Linda

 3. Sue says:

  Ah, syltsocker. Jag fick nästan kris mitt i koket för jag trodde vi var nästan helt utan socker över huvud taget, men John lyckades leta reda på ett kilo i skåpet…

 4. Linda says:

  Hej igen!
  jag snor din bild på plommon, så mina mameladburkar äntligen får bild på etiketten. Hoppas du inte misstycker. Kram Linda

 5. Sue says:

  Helt ok 🙂 Säg till om du vill ha den i större storlek för här är den förminskad.
  Hmm… etiketter… Nja, jag får nog ta och prioritera andra saker just nu, men nästa gång!

Kommentera