Slumpad post: Förvaringslåda
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En bäbisfisk kvar!

| 2007-11-04, 12:17

I mitten av oktober dök det upp bäbisfiskar i akvariet. Chansen för överlevnad är liten om de inte genast skiljs från storfiskarna då dessa har ovanan att äta upp yngel. Eftersom jag inte hade något extra akvarium fick jag låta dem sköta sig själva och någon vecka senare syntes inga yngel längre så jag antog att ingen överlevt.

MinifiskHäromdagen såg jag dock till min stora förvåning en liten rackare som pilade omkring i akvariet igen. Först trodde jag att det var nya yngel men det måste vara en av de tidigare som överlevt – nu är den nog dessutom tillräcklig stor för att inte bli uppäten! Faktiskt ett under att den även överlevt mina akvariestädningar eftersom jag inte direkt varit försiktig (då jag inte vetat att jag behövt det).

Dessutom verkar det som om sniglarna blir fler och fler. Jag kan nu räkna till fyra stycken och jag kan svära på att de inte var så många tidigare…7 kommentarer to “En bäbisfisk kvar!”

 1. Anna says:

  Grattis till tillökningen! Det där med sniglar kommer jag ihåg. JÄttesvårt att bli av med va?

 2. Sue says:

  Ja, det står så på nätet såg vi så nu har John plockat upp alla han ser.

 3. John says:

  Antalet sniglar har nu kraftigt decimerats. Hittade även något som såg ut som en liten samling luftbubblor på akvarieglaset och som jag misstänker var snigelägg. De skrapades genast bort från glaset och håvades upp 😈

 4. Anna says:

  Svårt att gardera sig mot sniglar eftersom äggen ofta sitter på växterna redan när man köper dem. Om jag minns rätt.

  Kanske kan fräsa upp dem i lite vitlökssmör. I vissa länder ska det visst vara en delikatess med sniglar.

 5. Sue says:

  Åh vad bra med lunchtips :mrgreen:

 6. […] har de växt så mycket (stora som stora riskorn) så jag tror nog att de kommer klara sig. Från förra kullen finns fortfarande en kvar och den har växt till sig rejält. Vardagen | akvarium, djur, fisk | […]

 7. […] närmare bestämt tre riskorn. Nu har vi alltså fyra olika storlekar och har fått kalla dem mellan (1 st), mini(2 st) och mikro(3 st). Totalt nio fiskar! Vi börjar smått undra hur det ska sluta. Kanske […]

Kommentera