Slumpad post: Nästan 100
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ett lager bets

| 2008-02-08, 20:29

NybetsatVi hade tänkt använda färgen rosenträ på köksgolvet men när det väl kom till kritan blev det valnöt istället. Lite mörkare och lite mindre rött. Eftersom tydligen färgen är svår att få till med olja blev det bets och lack istället. Tur att man är flexibel…

En kort period när golvet var nyslipat funderade vi på att strunta i färgen och bara lacka, men så insåg vi att det då bara är en tidsfråga innan golvet blir som innan igen.

Kl 20:00 var första lagret bets klart. Imorgon får vi se om det blir ett till för att få det lite mörkare. Då ska även första lagret lack läggas.4 kommentarer to “Ett lager bets”

 1. Anna says:

  Det ser jättefint ut!

 2. sandra says:

  Bra val.

 3. petra berg says:

  Hej, jag står och funderar på att använda träbets på ett golv i ett kontor hemma i villan. Funderar på Zars träbets dark mahogny alt färgen Merlot och sedan avsluta med ngt sort lack som Zar har för att golvet ska hålla.
  Ni gjorde ju ngn sort träbetsbehandling på ert köksgolv vilket ni skrev om i ett inlägg 2008-02-08. Nu har det gått 7 år sedan dess, hur hållbart var färgen, har ni fått göra om? underhåll, vad använde ni för märke och färg? vad var det för golv, furu? sååå nyfken. Med vänlig hälsning, Petra

  • Sue says:

   Hej Petra!
   Förutom att både bets och lack var vattenbaserade så har det hållit väldigt bra förutom ställen som varit utsatta för hårt slitage (ett ställe där en stol dras mycket, och en sockellåda som går i golvet lite). Skulle vi göra om skulle vi nog välja en icke-vattenbaserad lack.
   Minns tyvärr inte vad vi använde för märke men Zar ser bekant ut när jag kollar på det (och vi köpte det på bauhaus). Det är furugolv tror jag. Åtminstone ljust trä som slipades och sen betsades. Hoppas det svarar lite på dina frågor 🙂

Kommentera