Slumpad post: 047
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Larmet går

| 2008-02-22, 6:14

LarmBatteriet i bilen hade, p g a en öppen bildörr, blivit urladdat. En snäll granne erbjöd sig att låna ut en batteriladdare så jag monterade ur batteriet och lät det stå på laddning under natten.

Kvällen därpå monterade jag i det nyladdade batteriet. När jag var klar och stängde garaget hörde jag hur det “blippade” till, precis som det låter när man sätter på larmet. Eftersom jag var helt övertygad om att det blivit urkopplat för en tid sedan, då vi aldrig använder det, eftersom det kan gå igång närsomhelst, ignorerade jag det och gick nöjt därifrån.

Kl 06:14 nästa morgon kom grannen och knackade på när jag satt och åt frukost och sa att larmet i vår bil hade gått igång och stod och tjöt. En smula stressad småsprang jag till garaget där larmet mycket riktigt brölade på högsta volym. Avstängningsknappen på nyckeln hade för länge sedan slutat fungera så jag fick helt enkelt öppna motorhuven (larmet gick fortfarande) och skruva av en batteripol samtidigt som jag önskade att jag hade haft sinnesnärvaro nog att ta med öronproppar eftersom jag nu befann mig ca 1 meter från larmhornet. När väl batteriet var urkopplat blev det äntligen tyst.

Förmodligen hade larmet varit igång hela natten för batteriet var helt urladdat. Igen. Ånyo lånade jag batteriladdaren av snäll granne och kopplade även ur säkringen till larmet. Det ligger nu också ett par öronproppar i handskfacket – utifall att…2 kommentarer to “Larmet går”

  1. sandra says:

    :mrgreen: som sagt…det går bra för dig John :mrgreen:

  2. John says:

    Verkligen… 😆

Kommentera