Slumpad post: Tredje dan i rad
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bilstol fram

| 2008-05-20, 10:57

Joel med kompisSen vi köpte bil och i samband med det ny bilstol har Joel åkt i baksätet. Funkar jättebra om man är två vuxna men jag gillar det inte när jag åker själv. Så för någon vecka sen besökte jag en Toyotaverkstad och fick krockkudden vid passagerarsätet fram urkopplad (INTE gratis…) och förra veckan flyttade vi fram bilstolen. Joel i bilen

Igår var det premiär för mig och Joel själva och vi åkte till Kallhäll och hälsade på Camilla, Peter, Adam och Felix. Mycket trevligt! De hade ordnat finfint väder och dessutom några gamla bekanta med nya knoddar så Joel fick en kompis i Ella.

På hemvägen satt Joel glad och nöjd och bläddrade i lite böcker.5 kommentarer to “Bilstol fram”

 1. sandra says:

  Kan de garantera att det inte slår ut?
  När min svägerska skulle koppla ur sin sa de att de INTE garanterade att den inte smällde ut vid krock 😯
  Hon struntade i det eftersom de inte med 100% säkerhet kunde garantera att den EJ löste ut…..nu är detta några år sedan han är 6 år nu.

 2. Sue says:

  Det finns tydligen ett enda fall där bilägaren hävdar att den löst ut trots att de kopplat ur. De kan dock inte bevisa att den är urkopplad – skedde i Tyskland. I Sverige för de register över dem – därför måste man göra det hos en auktoriserad verkstad. De som har en av- och påknapp eller nyckel tvistar man lite mer om.

  Men man kan säkert aldrig vara säker.

 3. sandra says:

  aha…jag kommer inte ihåg vad hon hade för bil då men det kanske var en med av och påknapp…..

  skönt iaf att ni kan ha honom fram….eftersom vi alltid har haft skitbilar så har vi inte haft problem med krockkuddar….flin…fast nu har vi både krockkudde och ac :mrgreen:

 4. Sue says:

  Visst är det härligt med AC!!!
  Jag surfade runt en del inför inköp av bil och barnbilstol så det är därför jag har lite koll. Sen är det ju inte säkert att det jag hittat är sanningen.
  Det är dock absolut säkrast att ha dem i baksätet, fast om man är ensam i bilen med barnet så är det säkrare att ha dem i framsätet – misstänker att risken med att försöka nå dem i baksätet överväger…

Kommentera