Slumpad post: På hög höjd
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Confluence

| 2008-06-14, 10:19

Nu har jag installerat Confluence på servern här hemma. Det är en wiki som vi tänkte använda privat, för t ex recept, packlistor, små manualer över hur man gör saker här hemma etc. En wiki är en typ av versionshanterad och sökbar webbplats där alla kan uppdatera sidorna vilket gör den till ett slags virtuellt kollegieblock som dessutom är åtkomligt varsomhelst ifrån.

Programmet görs av Atlassian och kostar egentligen en massa pengar, men för upp till två användare och privat bruk är det gratis!4 kommentarer to “Confluence”

 1. fredrikc says:

  Gratis, det måste jag prova!

 2. Fredrik says:

  Hm, det skall jag kolla upp. Själv kör jag xampp och en enkel mediawiki. Det var enkelt att installera och hyffsat lätt att underhålla.

 3. Jonas says:

  Då kan du gärna få skriva lite om hur du ser Confluence vs MediaWiki för i och med nytt jobb har jag även bytt Wiki. Vad jag ser som problem är att URL-namnrymden blir för platt när hierarkin inte ingår så risken är stor för “pagename squatting”.

 4. Sue says:

  Lär återkomma, vi ska ha den internt på jobbet för kvalitetsledningssystemet oxå så snart har vi lite mer erfarenhet av Confluence.

Kommentera