Slumpad post: Som förra året
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nytt antivirus

| 2008-06-17, 16:24

Under flera år har vi använt F-secure Antivirus men har på senare tid upptäckt att datorn börjat bli väldigt långsam strax efter uppstart och efter lite undersökning visade det sig att det var antivirusprogrammet som lade beslag på processorn efter någon minut på grund av en bugg i programvaran. De hade själva någon workaround som innebar att man skulle avinstallera viss funktionalitet för förhöjd säkerhet i Windows men då byter jag nog hellre leverantör…

Nu har jag provat lite olika antivirusprogram (Norton, Trend, Panda och Kaspersky) och det jag kom fram till verkar bäst är Kaspersky Antivirus. Det är inte jättedyrt, det tar ett minimum av systemresurser i anspråk och det är väldigt konfigurerbart. En licens funkar dessutom till tre datorer vilket gör att vi får en till laptopen också på köpet.3 kommentarer to “Nytt antivirus”

  1. Fredrik says:

    Jag har använt Avast sen flera år tillbaka och tycker den fungerar väldigt bra. Den är gratis så jag använder den på alla fem datorerna.

  2. Micke says:

    Det finns igen gratis lunch tyvärr. Ingen av gratisversionerna har någon hög uppdateringsfrekvens (av signaturer), tar inte lika mkt virus och har mindre funktionalitet. Beror lite på hur säker man vill vara 🙂

  3. Fredrik says:

    Det är så sant som det är sagt, men Avast uppdaterar i alla fall flera gånger i veckan, det räcker för mig. Jag har kompletterat med SpyBot Search and Destroy vilket gör att jag känner mig hyggligt safe, en falsk trygghet är jag medveten om men ändå.

Kommentera