Slumpad post: Koltrast?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Teknik i Kvibille

| 2008-06-19, 21:16

På tisdagen styrde vi kosan mot Halmstad där vi hälsade på Johns mamma i Kvibille. Efter många års övertalning hade Johns mamma bestämt sig för att köpa ny dator och bredband. Något som vi gärna hjälpte till med och några timmar efter vår ankomst var datorn inköpt och bredbandet igång.

Dessutom hade videon gått sönder några dagar tidigare så John insisterade på en digitalbox med hårddisk istället för en ny video. Efter lite surfning på nya datorn hittades en Topfield som uppfyllde alla krav och som dessutom fanns billigast på Fyndbörsen i Torup endast 3 mil bort.

Då vi tradionsenligt tog med oss regnet så passade det alldeles utmärkt att sitta inne och pyssla med teknik – det var bara jobbets stegtävling som blev något lidande.4 kommentarer to “Teknik i Kvibille”

 1. Mats says:

  Hej.
  Är ni nöjda med boxen? Byter den kanal snabbt?
  Mvh/Mats

 2. Fredrik says:

  Topfield-boxen har vad jag vet bara fått bra kritik och hade varit överst på min lista över val av box men eftersom vi har ComHem så är vi begränsade till deras rekommendationer.

  Vi uppgraderade vårt kabelabonnemang för någon månad sen och passade då även på att skaffa en ny box. Vi valde en Samsung DCB P850Z som också har inbyggd 160GB hårddisk och dubbla tuners. Ett väldigt bra köp visade det sig, det startar upp på under två sekunder och byter kanal snabbare än den analoga kanalväljaren på TVn. Navigeringen fungerar ypperligt via guiden är man en knapptryckning från en schemalagd inspelning, programmen namnges även via guiden så man behöver inte ha koll på vad det är man spelat in. Och dubbla tuners är svårslaget eftersom kanalerna ofta vill konkurera om vår TV-tid 😉

  En klart uppköp från vår gamla Sagem-box som tog en halv minut att starta och ca tre-fem sekunder att byta kanal, något som var grymt frustrerande.

 3. John says:

  Topfield-boxen tycker jag var helt OK. Kanalbytena gick inte jättesnabbt (ca 2 sek) men den verkar gedigen och enkel att använda. EPG:n kunde kanske varit lite mer översiktlig men själva funktionen (att man kan bläddra fram programmet och schemalägga inspelning men några knapptryck) är helt fantastisk tycker jag.

 4. […] I somras hjälpte jag min mamma att fixa bredband. Hon köpte en laptop och mobilt bredband från Telia. […]

Kommentera