Slumpad post: Städat
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rosor

| 2008-07-12, 10:30

Har aldrig varit en rosperson. Tycker de är lite taggiga. När vi flyttade in här visade det sig att det fanns två rosor planterade Rosorpå framsidan (typ det enda som fanns på framsidan). Jag tänkte att de får väl vara där så länge och första året var de överlusade och jag muttrade rätt mycket om dem.

Förra året gjorde de knappt något väsen av sig men det var inte så konstigt med tanke på den sommar som var.

I år har de varit alldeles fantastiska och det är nog så att det är ett rosår och inte jag som skött dem bra -för jag har inte gjort något alls. Hörde hörom dagen på radion om Rosens dag som var i början av juli – kanske borde jag firat den 🙂4 kommentarer to “Rosor”

 1. Fredrik says:

  Jag var också en RoS-person, ända tills jag slutade på Cambio 😉

  Rosor kan vara lite knepiga, jag har varit med om att de tar paus på flera år för att sedan blomma hur fint som helst flera år i rad. Det viktiga tror jag är att, nu när de haft ett bra år, sköta om dem ordentligt mot hösten så de tar sig lia bra nästa år.

  Vi har en rosbuske som alltid varit runt en halvmeter och inte blivit högre, men i år har den tagit fart och skjutit iväg grenar som är 1½ meter.

 2. Sue says:

  Ah, jag har alltså lite rospyssel i höst 🙂
  Inte illa att växa en hel meter!

 3. Sue says:

  Kanske var det förresten så att så länge som du jobbade med RoS så växte inte rosorna hemma. Nu finns det rosenergi över :mrgreen:

 4. Fredrik says:

  Förmodligen 😀

Kommentera