English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Äggallergi

| 2008-08-01, 21:48

Vi har ett tag misstänkt att Joel är allergisk mot något och efter lite uteslutningsmetod kommit fram till att det måste vara ägg. Idag var vi hos läkare på vårdcentralen här i Skarpnäck som av vår berättelse kunde konstatera att det är äggallergi han har.

Oftast växer detta bort till skolåldern eller tidigare, men fram tills dess är det viktigt att han inte får i sig mat med ägg.10 kommentarer to “Äggallergi”

 1. sandra says:

  Åh Stackars Joel…och er….bökigt att kolla vad allt man äter innehåller…..sätter det sig på andningen eller hur märks det?

 2. Sue says:

  Inte andningen som tur är – än iaf. Han får nässelutslag i ansiktet och på halsen. Kanske oxå på benen.
  Jo, lite bökigt blir det fast vi kommer förhoppningsvis att lära oss ganska så snart tror jag. Blir värre när han ska hem till kompisar o sånt…

 3. Marie says:

  Trist … Joakim hade också äggallergi när han var liten. Växte bort ungefär när han var 4 – 5 år. Vi fick träffa en dietist via BVC för att få lite tips på hur man kan laga mat utan ägg – trot eller ej men det går faktiskt att göra pannkaka utan ägg 😯 Har kollat igenom min receptsamling och tyvärr verkar jag ha gjort mig av med alla dessa fiffiga recept. Det är precis som du säger Sue att man lär sig att inte använda ägg i maten/baket och att snusläsa alla innehållsdeklarationer – men det är värre när han ska börja gå hem till kompisar på kalas och så.

 4. Sue says:

  Ah se där. Det är nog fler än man tror kan jag tänka mig. Hittade faktiskt en bok med äggfriarecept på Bokus som vi har beställt.

 5. Sue says:

  Hur märker man förresten att det växt bort? Ska man vid en viss tidpunkt testa med ägg igen?

 6. Marie says:

  Jag tror att det är bra om man väntar ett tag med att testa om det har växt bort. Vi gick(går) på kontroller hos barnläkarmottagningen. Det var tillsammans med läkaren på barnläkarmottagningen som vi bestämde när det var dags att börja testa om allergin vuxit bort genom att ge honom en bulle penslad med ägg. När han tålde det så kunde man testa att ge lite mer ägg. Om jag minns rätt dröjde det ett tag från det att han tålde bullar som var penslade med ägg tills han kunde börja äta maträtter med ägg.

 7. Sue says:

  Ah ok. Då får vi ta upp det på bvc 🙂

 8. […] senare låg han i sin säng och sov och vi satt och mumsade på lussekatter (penslade med filmjölk istället för ägg vilket funkade finfint!). Vardagen | assistent, baka, lussekatter, tujan | Trackback | […]

 9. […] och skulle börja röra så läste jag igen och visst katten stod det heläggspulver och Joel är allergisk mot ägg. Suck! Hittade snabbt ett annat recept på någon kaka utan ägg och gjorde […]

 10. […] färs för att använda till pannbiff istället. Tre bitar räckte till tio pannbiffar. Eftersom Joel är allergisk mot ägg användes äggersättningspulver, vilket funkade utmärkt. Biffarna blev faktiskt klart mycket […]

Kommentera