Slumpad post: Just nu i juni 2022
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Mediaspelaren trasig, och lagad!

| 2008-10-06, 14:55

Vi har en mediaspelare som används flitigt. Den har en hårddisk på vilken vi kan spela in 100 timmar TV-program, en elektronisk programguide (EPG) via vilken man kan schemalägga inspelningar och titta på TV-tablån och man kan pausa TV-program. Eftersom den är ansluten till nätverket kan vi också använda den till att titta på nerladdad film och TV-serier.

I förrgår började den låta konstigt stänga av sig i tid och otid. Efter lite felsökning antog jag att hårddisken gått sönder och skruvade isär mediaspelaren för att prova med en annan disk (som jag råkade ha liggande i en låda). Det visade sig att samma sak hände även med annan disk, så jag började istället misstänka strömförsörjningen.

Vad göra? Jag funderade lite på att använda ett separat nätaggregat (alltså ett sånt man har till datorn) men det hade blivit väldigt klumpigt med fläktar och annat junk. Då kom jag på att jag har ett gammalt externt hårddiskkabinett och i det finns ju strömförsörjning till en hårddisk.

Jag skruvade isär hårddisklådan och pillade ut kretskortet. Sen limmade jag fast det och tillhörande transformator inne i mediaspelaren med smältlim. Jag klippte av strömkabeln och lödde fast sladdarna i mediaspelarens strömbrytare så att strömmen till hårddisken slås på först när man startar mediaspelaren.

Och det funkade! Oklart vad som hänt med mediaspelarens interna strömförsörjning eftersom den fortfarande funkar till övriga delar…3 kommentarer to “Mediaspelaren trasig, och lagad!”

  1. Niklas says:

    Bra jobbat John!!!

  2. […]   « Mediaspelaren trasig, och lagad! […]

  3. John says:

    Tack Niklas. Tyvärr gick ju mediaspelaren sönder ändå tillslut, men det kändes bra i en dag iallafall 🙂

Kommentera