Slumpad post: Sänkt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

…och trasig igen

| 2008-10-07, 7:48

Mediaspelaren, som jag lagade så att hårddisken kom igång igen, verkar nu ha gett upp för gott. Det verkar vara nätdelen igen fast nu resten av strömförsörjningen, moderkort etc, som falerar, och det ska jag inte ens försöka ge mig på att fixa…

Kanske till slut dags att gå över till digital-TV? Jag har tittat runt lite på mediaspelare/mottagare för digital-TV (Com Hem) och hittade Dreambox 600C som verkar uppfylla de krav jag kan komma på (stöd för nätverk och VLC, Linux, PVR, tyst, snabb etc). Det den inte stöder är HD-TV och dubbla tuners, något vi tror vi klarar oss utan.5 kommentarer to “…och trasig igen”

 1. Sue says:

  Man märker hur beroende man blivit. Vi har tagit för vana at t pausa program och fixa klart för att sen börja titta och kunna spola reklampauserna… Hur ska det gå denna vecka! 🙄

 2. Sue says:

  fixa klart

  Typ lägga Joel, städa, betala räkningar och annat kvällspyssel

 3. Niklas says:

  Man måste ha HD-TV och dubbla tuners…annars är man borta 🙄

 4. John says:

  Ja, vi funderade lite på en box med stöd för HD-TV men bestämde att vi inte behöver det (än). För att kunna se HD-TV måste vi köpa ny TV och det kommer vi nog inte göra på några år ändå…

  Vad gäller dubbla tuners så kom jag efter lite efterforskningar fram till att man kan se på en kanal och spela in en annan (eller spela in upp till 6 kanaler samtidigt) så länge de ligger på samma transponder (multiplex, mux). Jag är inte helt på det klara över vilka transponders Com Hem använder och vilka kanaler som ligger på vilken dock… Skulle det vara så att vi absolut måste se något och spela in något annat har vi ju alltid den analoga utsändningen (eftersom vi har kabel-TV).

 5. […] att vår mediaspelare gått sönder bestämde vi oss för att skaffa digital-TV. Mediaspelaren kunde schemalägga inspelningar med EPG, […]

Kommentera