Slumpad post: "Mona"
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

XP och multipla RDP

| 2009-01-08, 17:35

När man sitter hemma med en laptop (eller på jobbet) kan det vara bra att kunna koppla upp sig mot vår stationära dator med Remote Desktop. Den har Windows XP installerat så ett problem har varit om någon sitter vid den, då loggas denne ut när man kopplar upp sig (och vice versa), eftersom man bara kan ha en session igång samtidigt.

Tydligen är detta bara en inställning. Allt som behöver göras är lite konfiguration plus att man får ersätta en DLL med en betaversion från SP2. Jag provade och voila – upp till tre sessioner kan nu vara igång samtidigt.

Läs hur man gör här!5 kommentarer to “XP och multipla RDP”

 1. Niklas says:

  Åhhh…denna teknikengelska….

 2. Sue says:

  Förstå hur jag har det här hemma!! 😯

 3. Niklas says:

  mmm. VERKLIGEN

 4. John says:

  Förstå hur jag har det här hemma!!

  Du menar väl då förstås att du kan logga in med flera sessioner på den stationära XP-datorn? 😉

 5. Sue says:

  Givetvis :mrgreen:

Kommentera