Slumpad post: Kill under hakan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kräkas

| 2009-01-08, 11:31

Igår åt Joel väldigt lite middag, lite konstigt eftersom det bla erbjöds köttbullar (något som alltid slinker ner). Han verkade väldigt trött trots att klockan bara var 5 så vi satte på Teletubbies. Han gnällde lite ibland och verkade peka på magen så vi undrade lite över magen som var väldigt stor och spänd.

Strax före 6 så orkade han inte längre utan John bar upp honom för att lägga honom och helt plötsligt kräktes han massor (toppen med heltäckningsmatta…). Första gången som han kräktes sen han var bebis så han tyckte det var ganska läskigt, men när han fått upp några vändor blev han piggare och vi röjde lite mattor. Han tyckte det var jättespännande när jag skrubbade heltäckningsmattan med skurborste och ville hemskt gärna hjälpa till.

Han fick lite glass och drack massa vatten och sen somnade han nästan i min famn så vi gick och la honom i hans säng.

Tre timmar efter första kräkningen hör vi hur det kommer mer och rusar in till honom där han vaknar i sin spjälsäng och kräks massor. Så mer tvätt och röj, och sen la vi ett stort täcke mitt i vår säng som Joel fick sova på och la oss själva. Tre timmar senare vaknar vi av att Joel kräktes igen – på täcket så det var mycket smidigt att röja undan och ganska så snart låg vi i sängen igen, med nytt täcke under Joel. Sen verkade det vara färdigkräkt så förutom ryggskottet så var natten helt ok.

Tvättmaskin och torktumlare jobbade hårt under kvällen och natten – underbara uppfinningar att ha i sitt hem!14 kommentarer to “Kräkas”

 1. sandra says:

  😥 Stackars lilla Joel (och er er)….kräkas är INTE KUL!!!! 😥 Hoppas han mår bättre idag.

 2. Cattis says:

  Hej!
  En ny upplevelse 😥 .. tyvärr kommer det säkert flera gånger.
  En bra idé är att använda plastad frotté
  Jag använde plastad frotté i barnens sängar när dom skulle börja sova utan blöjor. Dessa frotté bitar har varit guld värda när kräksjukan har härjat. Man kan bädda in stora delar av sängen och golvet med dom 🙂
  Kramar cattis

 3. Anna says:

  Fy vad trist! Ett tips är att inte börja med mat för tidigt, då försenar man bara tillfrisknandet. Ännu ett tips är att helt utesluta mjölk, det kan också fördröja processen.

  Resorb med lite saft i är bra.

  Vi ägnade oss lite åt empiri förra vintern, som ni vet..

 4. Cattis says:

  Hej!
  ett tips från en mamma som tröttnade på att tvätta allt när grabbarns skulle sluta med blöjor..
  Jag köpte PLASTAD FROTTÉ… det är grejer .
  När kräksjukan härjar så bäddar jag in delar av sängen med den plastade frottén och i 9 fall av 10 har kräkset hamnat där. Bara att rulla ihop och …. Så slipper man att tvätta allt!! 🙂

 5. Cattis says:

  hoppsan först ❓ kom ingen kommentar sen kom båda!! ja ja då vet ni att det är ett jättebra tips!

 6. sandra says:

  Varför står det
  Your comment is awaiting moderation.

  ?????????????????????????????????????????????
  Jag skrev kommentaren 15,49

 7. Niklas says:

  Jobbigt när de små liven kräks. Man lider med dem. Hoppas att han är bra nu och att det inte blir jobbigt nästa gång han känner att han måste kräkas.

  Det är det värsta Fanny vet, hon blir nästan panikslagen när hon känner att hon ska spy…

 8. Sue says:

  Många bra tips!
  Plastad frotté har jag funderat på tidigare och nu känns det mer aktuellt 🙂
  Mat har han nästan vägrat så jag köpte lite juicer och fruktdrycker som han hällde i sig med glädje. Han piggnade till under dagen och efter en sen tupplur (halv 6 till 8) så var han sig själv igen och rusade runt och lekte.
  Som tur var drack han ganska mycket mellan kräksgångerna (både saft och vatten), så det var inte risk att han torkade ut tror jag – resorben står dock redo sen länge!

 9. Sue says:

  Varför står det
  Your comment is awaiting moderation.

  Ja, det undrar vi oxå. Det är så att vi första gången någon anger en e-postadress så ska vi “moderera” (=godkänna) den, men sen ska de dyka upp av sig själva. Dina gör inte alltid det av någon anledning 🙁

 10. sandra says:

  jo jag tror det….oftast iaf.

 11. louise says:

  Å stackars er! ja vi har ju precis haft det där två gånger under julhelgen och jag har aldrig tvättat så mycket som då. Helt sanslöst vad mycket handdukar, lakan och kläder det blir!

  Mitt bästa tips är också plastad frotté, handdukar som ligger både i sängen och bredvid som man kan skydda sig med när de kräks. Linus trycker sig mot mig när han kräks så jag också får på mig så det var ganska knepigt att duscha och klä om efter varje kräkning.

  Handsprit och ytdesinfektion är också kanon att ha hemma och verkligen använda varje gång man gör rent blöjor och tar bort kräks. Hoppas det går över snart! Kram

 12. Sue says:

  Som tur var kräktes han bara tre gånger sen verkade det vara klart. Nu får vi ladda hem med lite fler saker till nästa gång 🙂

 13. […] här gången gick det fort att bli bra, både för mig och för Joel. Joel kräktes de där tre gångerna på kvällen/natten och sen inget mer. Det tog några dagar innan han åt som […]

 14. […] några kräkrundor för Joel så slog jag till och beställde hem lite plastad frotté efter tips från många med […]

Kommentera