Slumpad post: Trött kille
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Köksdatorn på plats

| 2009-01-31, 21:01

Köksdator

Nu har köksdatorn kommit på plats på väggen i köket. Jag hittade fällbara hållare till hyllan på Bauhaus så att allt även kan fällas ner mot väggen – kan vara bra om den är i vägen. Måste komma på ett bra sätt att få datorn att sitta kvar då bara…

Datorn saknar hårddisk vilket gör att den är helt ljudlös och jag har installerat DSL (Damn Small Linux) som körs på ett USB-minne. Jag provade med Ubuntu också men datorn är helt enkelt för slö för att det ska vara användbart.

På datorn är rdesktop installerat så man kan koppla upp sig mot datorn däruppe. Kvar att lösa är att få VLC, som behövs för att kunna streama TV från digitalboxen, och Wine, som behövs för att kunna köra Spotify att fungera i DSL. Något som visat sig vara lite krångligt men förhoppningsvis inte omöjligt.5 kommentarer to “Köksdatorn på plats”

 1. sandra says:

  Fint! 😛
  Går det inte att fästa två rejäla kardborreremmar som du kan binda om när du vill fälla ner den?

 2. Syster Yster says:

  Gu’ va du är duktig! När du sedan är klar med det kanske du ska komma hit och hjälpa mig tapetsera? 😉

 3. John says:

  Ja, jag har faktiskt fäst den med kardborreband undertill nu! Jag hade även en avklippt skärmkabel som skruvas fast i baksidan där jag spikade fast kabeln i hyllan så datorn hålls på plats. 🙂

  När du sedan är klar med det kanske du ska komma hit och hjälpa mig tapetsera?

  Som det går att läsa här är jag inte så bra på tapetsering. Vill du däremot ha en dator monterad på väggen så är det bara säga till! 😉

 4. Syster Yster says:

  … och tack för den uppmuntrande redogörelsen… 😕 Men att tapetkniven är slö är väl ändå något som går att åtgärda? 🙄 🙂

 5. […] början av året byggde jag en köksdator. Egentligen var det en nedfällbar vägghylla, och en gammal kasserad laptop med Linux på ett […]

Kommentera