Slumpad post: Somnade
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Heläggspulver

| 2009-01-31, 20:53

ChokladkakaIdag skulle Alfred och hans mamma komma över på fika och eftersom jag inte hunnit testa fram något bra recept på chokladkaka utan ägg så slog jag till med en kakmix. Tyckte jag läste innehållsförteckningen men när jag hällt i vatten och skulle börja röra så läste jag igen och visst katten stod det heläggspulver och Joel är allergisk mot ägg. Suck! Hittade snabbt ett annat recept på någon kaka utan ägg och gjorde båda.

Senare på eftermiddagen ser jag hur Joel har choklad runt munnen och inser att han står med en visp i handen som han plockat ur diskmaskinen.  Det tog inte många minuter förrän de röda fläckarna (nässelutslag) dök upp runt munnen så nu vet vi – allergin är kvar och det gäller även pulver.4 kommentarer to “Heläggspulver”

 1. sandra says:

  stackars liten….och även jobbigt för er att behöva lus läsa allting samt ha koll på att han inte “slickar i sig” av misstag som idag….det går ju SÅ fort när de är framme

 2. Syster Yster says:

  Så otroligt larvigt att de inte kan skriva “ägg (heläggspulver)” i innehållsförteckningen istället – så att man kan registrera ordet när man skummar! 👿

  Jag har sett att de på en del varor – vissa varumärken antar jag – har en speciell allergi-informationsruta separat, för att man snabbt ska kunna hitta eventuella allergener. Det har de på nästan allt (om det inte faktiskt är lag på det) i Storbritannien. Något präktiga Sverige kanske skulle anamma…

  • John says:

   Det har de på nästan allt (om det inte faktiskt är lag på det) i Storbritannien. Något präktiga Sverige kanske skulle anamma…

   Fast på sätt o vis känns det skönt att det fortfarande finns saker i Sverige där man (ännu) inte infört både livrem och hängslen…

 3. Sue says:

  Sverige ligger tydligen rätt långt efter vad gäller innehållsförteckningar i många fall…

Kommentera