Slumpad post: Nya kuddfodralen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Citronsyra

| 2009-06-04, 10:48

citronsyraVi har ju ganska ny tvättmaskin så när den började lukta lite unket kände jag att det var dax att ta tag i det snabbt.

Av en slump surfade vi förbi Rent hus under en reklampaus där de just tipsade om hur man kan (och bör) rengöra tvättmaskinen ibland – nämligen genom att köra den på 90 grader med Citronsyra i trumman.

Gick genast och körde igång maskinen och snacka om skillnad!4 kommentarer to “Citronsyra”

 1. Syster Yster says:

  Citronsyra är guld! Jag förintade kalkavlagringarna i vattengrytan (12-litersgrytan som alltid stod på spisen för varmvatten) i Ekbacken, och här har jag en sprayflaska med “citronsyrevatten” stående; det är toppen som rengöringsmedel generellt!

 2. Sue says:

  Ah bra tips. Hur är blandningen?

 3. Syster Yster says:

  😳 … jag vet inte riktigt… jag duttar i lite…

  I grytan hade jag 2-3 påsar till 12 liter vatten, men jag tror att en påse hade räckt, även till de tjockare kalklagren! Å andra sidan fräter det ju inte sönder inredningen även om det blir starkt… Någon tesked till en liter vatten kanske. Man kan ju prova sig fram!

 4. Sue says:

  Tackar! Då ska vi nog se till att ha en sån. Kanske kan man putsa fönster med blandningen? Något vi borde göra…

Kommentera