Knivslip

Vi har haft ett bryne för att slipa köksknivar, men det är svårt att få till rätt vinkel när man slipar. Häromdagen köpte vi en “Roll Sharp” från Fiskars, som man bara drar kniven i, vilket gör att man alltid får rätt vinkel. Resultatet blev att knivarna blev vassare än någonsin!
Det finns även varianter med motor, men tydligen kan de förstöra härdningen på kniven eftersom de ofta går för fort.
… och knivpedanten skulle ju vilja hävda att ni fortfarande bara bryner knivarna, inte slipar dem… 😈 Men så länge de blir vassa är ju allt bra! Notera dock att förr eller senare är det smartaste att också *slipa* om knivarna, men det gör man bäst hos t ex en köksbutik som erbjuder den tjänsten.
Ah – se där. Ja, jag har hört att man kan lämna in knivarna för slipning men inte fattat skillnaden.
Ring någon dag så ska jag förklara skillnaden… eller ännu bättre – jag kan rita och berätta nästa gång vi ses!
Haha, det märks att ni är släkt 🙂