Slumpad post: En tur till Gamla stan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kristian Berg: Stora stretchboken

| 2009-07-27, 10:50

9173630136Fick tipset av Sues kompis Jenny, för att använda mot stel nacke, spänningshuvudvärk, ryggont och löparknä.

Halva boken avhandlar hur och varför man ska stretcha, vilket jag tyckte var mkt intressant. Bl a insåg jag att trots att jag varit ganska flitig med att stretcha (efter träning) har gjort det på ett ganska ineffektivt sätt. Dessutom går det minst lika bra att stetcha utan inledande träning.

Andra halvan går igenom 40 olika stetchövningar i detalj (ca 3 sidor per övning). Varför man ska göra den, vad den hjälper mot och framför allt, hur den ska utföras. Dessutom har han gjort scheman med 5-6 övningar mot specifika problem (bl a just löparknä, ryggont och huvudvärk) vilket förenklar om man inte vill lära sig alla 40 övningarna.

Jag tycker boken är lätt att ta till sig och väldigt användbar.Kommentera