Slumpad post: Zombiedräkt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Orrenius, Ann Mari: Trygga relationer

| 2009-07-27, 9:48

trygga-relationerOm anknytning och samhörighet mellan barn och vuxna. Ann Mari har hittat på tre familjer som man får följa under ett par år. Hon skriver hur de ser på saker och ting som händer och sen analyserar hon det. Nästan som en roman faktiskt och det är det som får mig att läsa den ganska fort faktiskt. Själva anknytningsteorin och de bitarna är sådär.

Påminner mig om att det nästan alltid finns en anledning till att man själv eller andra reagerar lite konstigt ibland och att man inte ska vara så snabb att döma andra.

Den väcker även en del tankar på hur jobbigt en del familjer har det och hur viktiga personer med vissa funktioner i samhället är för dem. Tex förskolepersonal, bvc-tanter och barnmorskor. De är såklart viktiga för alla men för de som knappt orkar med sin vardag får de en extra viktig position. Tänk om de skulle kunna få lite mer uppskattning i samhället i stort!!Kommentera