Slumpad post: Ring ring - "mäklaren"
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ljudkommunikation

| 2009-08-01, 21:18

JoelJoel börjar upptäcka världen mer och mer, men det vill inte riktigt lossna med pratet. Han säger en del ord som han kunnat i evigheter, och ibland provar han nya. Oftast lyssnar han bara och vill inte härma. Däremot så har vi insett att det går finfint att kommunicera massor utan ord. Man har sina händer, armar, ansiktsuttryck men framför allt har man ljud.

Findus-film representeras av ljudet då ett klistermärke slickas på ett kuvert (en scen från filmen). Fjärilar och ibland fåglar låter “fåfåfåfå” och så fladdrar man med handen. Humlor och annat surrande som flyger är “bzzzzzz”.

Det märks oxå hur Joel gärna vill sätta ihop det till händelsförlopp. Han kan tex peka på Simon i min famn och sen på vagnen och sen göra sovljud (snarkning) och samtidigt peka på sig själv. Sen pekar han på mig och sen på trappan. Då vill han att jag ska följa med upp och lägga honom.Kommentera