Slumpad post: Bokbyte för barn
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nätverkshårddisk

| 2009-08-31, 13:21

NätverkshårddiskNär hemmaservern flyttade in på hotell behövde vi en nätverkshårddisk som filserver. Det blev en Buffalo Linkstation 1TB som beställdes från PC-doctorn i Helsingborg. Två dagar efter beställning fanns den att hämta på posten till det facila priset av dryga 1 500 kr.

Det var enkelt att komma igång – bara att koppla in ström och nätverk samt följa instruktionerna på den medföljande CD:n. Att kopiera över filer från servern var också enkelt men lite mer tidsödande – fyra dagar tog det tillslut (det var rätt mycket filer)!

Själva disken är liten som en bok och låter nästan ingenting. Den drar ca 13 watt vilket ger en elkostnad på ca 10 kr/månad. 🙂 Den har också stöd för FTP, DLNA (mediaserver) och det ska även gå att koppla USB-hårddiskar och skrivare till den. Det följde även med en registrerad version av Memeo Backup som efter att ha testat det lite verkar extremt enkelt och smidigt.

Idag ska jag montera ner servern (som varit avstängd några dagar) och ställa upp den på vinden.2 kommentarer to “Nätverkshårddisk”

  1. […] vi köpte nätverkshårddisken och bytte till en mindre SSD disk i den stationära datorn blev det praktiskt att backa upp hela […]

  2. […] hemkomna upptäckte jag att nätverkshårddisken var otillgänglig. Eftersom vi lagrar ganska mycket där, bl a alla lösenord, bilder, filmer, […]

Kommentera