Slumpad post: Pockethylla under taket
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gråtkalas

| 2009-09-11, 10:39

Vi hör det på lång väg, gråtkalaset. Väl framme ser vi åtminstone tre barn som gråter. Tydligen blir det ofta så när inskolning pågår. Barnen försöker hitta sina roller och platser i gruppen.

Joel har med Findus-dockan och det är många som vill titta. Många av småtjejerna (inga killar av någon anledning) vill även titta på Simon och hålla i vagnen. Joel ogillar detta skarpt och gråter argt. Jag försöker avleda genom att gå in med glassen till kalaset i eftermiddag. Får dock sällskap av två småtjejer så Joel fortsätter vara upprörd. Anki gör en insats och tar Simon så att jag och Joel kan sätta på skorna igen.

Sätter mig vid sandlådan och leker lite så att Joel lugnar ner sig. Under tiden är det minst tre barn till som börjar gråta av olika anledningar.

Sen är det dax att säga hej då, och då börjar Joel gråta igen. Jag förklarar att jag ju kommer sen i eftermiddag när de haft kalaset. Sara kommer och frågar om Joel vill ha en stor cykel. Han fortsätter gråta och jag säger att vi ju ses i eftermiddag. Joel sväljer gråten och säger “ja” på sitt bestämda sätt. Sen går han och Sara till förrådet för att hämta en cykel och jag och Simon går hem.

En bra bit hör vi flera gråtande barn, men just när vi gick ut genom grinden så var Joel inte ett av dem!Kommentera